Afbeelding
Foto: Mateus

Ted van de Meulengraaf: slotnoot voor multitalent

Op zijn LinkedIn-pagina schreef Ted van de Meulengraaf dat hij met de laatste ronde bezig was van een ongelijke strijd tegen kanker. Zondag 15 maart kwam aan die strijd een einde. De oud-Liempdenaar, die sinds twee jaar met zijn gezin in Boxtel woonde, overleed op 55-jarige leeftijd.

Van de Meulengraaf bezat vele talenten. Op het podium was hij in zijn element. Hij luisterde menig zittingsavond van prinsenvereniging De Ploegers uit Liempde op met humoristische optredens. Muziek maken, teksten schrijven, regisseren, presenteren, hij kon het allemaal. In het carnavalsseizoen 1999/2000 ging Van de Meulengraaf in Ploegersland voorop als zijne doorluchtige hoogheid Prins Doy d’n Urste met het motto Skon vur Mekaar.

Wie Ted van de Meulengraaf kent, denkt aan muziek. Een greep uit zijn vele activiteiten: hij speelde gitaar, toetsen en saxofoon bij de Boxtelse band Mateus, was trombonist bij het Liempdse blaasorkest Noottoestand en ruim tien jaar muzikant bij het Muziekcafé in Het Wapen van Liempde. Ook was hij betrokken bij diverse theaterprojecten.
Behalve muzikaal was Van de Meulengraaf ook sportief. Hij heeft gehockeyd en getennist en deed aan hardlopen. In 2018, toen hij al ziek was, heeft hij met zijn dochter nog de halve marathon van Eindhoven gelopen. De oud-Liempdenaar was daarnaast bestuurslid van het jongerenkoor, van buurtvereniging Klein Hoekje Nieuwe Wijk en is ook preses geweest van de hockeyclub in zijn geboortedorp.
Vrienden omschrijven hem als een man vol humor, creatief en muzikaal, met respect voor andere mensen, ad rem en altijd met een helder doel voor ogen.

Van de Meulengraaf laat zijn vrouw Hermy, kinderen Thijs en Jonne en schoonzoon Arno na. (Foto: Mateus).