Buiten de kern Boxtel werd er in de gemeente weinig gebruik gemaakt van het economisch stimuleringsbudget. 'Onbekend maakt onbemind' geldt hier wellicht voor, denkt Peter van Baaren van OVL en SPPiLL. (Afbeelding: Roy Peijnenburg).
Buiten de kern Boxtel werd er in de gemeente weinig gebruik gemaakt van het economisch stimuleringsbudget. 'Onbekend maakt onbemind' geldt hier wellicht voor, denkt Peter van Baaren van OVL en SPPiLL. (Afbeelding: Roy Peijnenburg). Foto:

Weinig aanvragen voor projecten buiten Boxtel


Op een paar aanvragen na, zijn er geen wensen uit Liempde en Lennisheuvel gekomen voor een bijdrage uit het economisch stimuleringsfonds.

Alleen Ondernemersvereniging Liempde (OVL) en de organisatie achter de Boeremèrt wilden geld hebben. OVL vroeg om een bijdrage voor de sfeerverlichting die jaarlijks met kerst wordt opgehangen. Het Boeremèrt-comité begon in 2018 met een vernieuwend programma en ontving daarvoor dat jaar 5.000 euro en een jaar erna werd nog een bedrag van 3.000 euro uitgetrokken.

Secretaris Peter van Baaren van zowel OVL als SPPiLL viel ook al op dat er onder Liempdse ondernemers weinig animo was. Onder de plaatselijke ondernemers is het daar ook weinig over gegaan, weet hij: ,,Een kwestie van onbekend maakt onbemind, denk ik.”

GLASVEZEL BUITENGEBIED

Boxtel investeerde zelf nog vanuit het fonds in het buitengebied door 25.000 euro bij te dragen voor de aanleg van glasvezel. Er waren begin 2017, toen de werkzaamheden startten, nog 669 huishoudens niet aangesloten. Eind dat jaar was op bijna elk adres een snelle internetverbinding tot stand gebracht.