Eigenaar Sjoerd Verstegen, operationeel manager Eveline Vendrig (links) en gastvrouw Claudie van Ham tonen de mogelijkheden bij conferentieboerderij Hof van Vijfeijken om ook tijdens het coronavirus op afstand te werken. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Eigenaar Sjoerd Verstegen, operationeel manager Eveline Vendrig (links) en gastvrouw Claudie van Ham tonen de mogelijkheden bij conferentieboerderij Hof van Vijfeijken om ook tijdens het coronavirus op afstand te werken. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

CORONA DWINGT ONDERNEMERS OM CREATIEF NA TE DENKEN

Conferentieoord biedt quarantainewerk

RENS VAN DEN ELSEN


Als crisistijd je normale werkzaamheden belemmert, moet je als ondernemer soms creatief zijn. Omdenken, noemen ze dat bijvoorbeeld bij conferentieboerderij Hof van Vijfeijken in het buitengebied van Boxtel. Door het coronavirus werd hun agenda in enkele dagen leeg geveegd. Eigenaar Sjoerd Verstegen is er echter de man niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Hij schakelde snel en kwam met het concept: werken in quarantaine.

Hof van Vijfeijken is normaal gesproken dé plek voor zogeheten heisessies, waarbij bedrijven hun werknemers in een andere omgeving tot nieuwe inzichten laten komen. Maar omdat door het coronavirus veel mensen thuis werken en sociaal contact zoveel mogelijk vermeden dient te worden, annuleren grote bedrijven massaal deze bijeenkomsten. Een strop voor een kleine onderneming zoals Hof van Vijfeijken, want waar haal je dan de omzet vandaan?

GELD VERDIENEN

Operationeel manager Eveline Vendrig: ,,De situatie dwingt ons om stappen te zetten. Toen we steeds meer afmeldingen binnenkregen, zijn we meteen bij elkaar gaan zitten en hebben we een brainstorm gehouden. We stelden onszelf toen de vraag: hoe kunnen we in deze periode toch nog wat geld verdienen?"

Omdat het kleinschalige conferentieoord aan de Nergena toch al veel aparte ruimtes heeft, ontstond bij Verstegen het idee om deze om te bouwen. ,,Er zijn altijd mensen die niet op kantoor mogen werken, maar thuis ook niet echt uit de voeten kunnen. En daarbij is overleggen via de telefoon ook niet altijd praktisch. Daarom kunnen kleine groepjes van maximaal vijf personen bij ons terecht om te werken. Het is zelfs mogelijk om op ruime afstand van elkaar te zitten of apart in een van onze slaapkamers die we tot kantoor hebben omgebouwd", legt Vendrig uit.

WERKTIJDVERKORTING

De huidige crisis kost Hof van Vijfeijken in elk geval centen. Hoewel de boerderij vooral werkt met inhuurkrachten, bekijkt Vendrig toch de mogelijkheden voor werktijdverkorting. ,,We houden ook de regels van de belastingdienst in de gaten. Zo grijpen we alles aan om als kleine ondernemer niet kopje onder te gaan", legt ze uit.

Daarnaast had het Boxtelse bedrijf ook eten ingekocht voor de reserveringen, dat nu overbodig is. Daarom is een deel aan de voedselbank geschonken. En ook dat kost de onderneming geld, dat zich niet zomaar weer terugverdient. Met het nieuwe idee, hoopt Verstegen toch nog wat inkomsten te genereren.

Wie geïnteresseerd is in het werken in quarantaine kan voor meer informatie terecht op www.werkeninquarantaine.nl.