De Boeremèrt in Liempde die traditiegetrouw draait om oude ambachten staat dit jaar niet op de agenda. Het coronavirus zette een streep door de nostalgische markt. (Foto: Peter de Koning, 2019).
De Boeremèrt in Liempde die traditiegetrouw draait om oude ambachten staat dit jaar niet op de agenda. Het coronavirus zette een streep door de nostalgische markt. (Foto: Peter de Koning, 2019). Foto: Peter de Koning

EVENEMENTEN DIE NIET DOORGAAN IN LIEMPDE, ESCH EN GEMONDE

Boeremèrt één van vele afgelastingen


JULES HAMELEERS


Ook door de jaarlijkse Boeremèrt in Liempde gaat een streep. Het bestuur van de organiserende stichting is erg teleurgesteld, maar noemt het 'onverantwoord' om het altiijd drukbezochte evenement door te laten gaan op tweede paasdag, maandag 13 april. ,,Het was een unaniem besluit", meldt voorzitter Wilbert Swinkels.

,,Het organiseren van de Boeremèrt kost veel inzet van vrijwilligers en er zijn ook financiële risico's aan verbonden", legt Swinkels uit. ,,Toen we keken naar wat er nu speelt in Nederland, werd het besluit vrij snel en zonder twijfel genomen. Volgens mij is de kans namelijk heel groot dat het verbod op grote evenementen verlengd wordt. Maar het is natuurlijk wel ontzettend zonde."

VERPLAATSEN?

Swinkels en zijn collega's van het comité en het bestuur hebben het er nog wel over gehad om de nostalgische markt te verplaatsen naar het najaar, maar hier is vanaf gezien. ,,Wel denken we er nu over om een promotieactiviteit te houden in de herfst , maar hoe dit precies vormgegeven wordt, moeten we nog zien", aldus Swinkels. Volgend jaar vindt de Boeremèrt plaats op maandag 5 april.


Hieronder een overzicht van de andere afgelastingen in Liempde, Esch en Gemonde. Het betreft annuleringen die niet elders in deze krant staan verantwoord.

LIEMPDE

Omnisportvereniging LOV heeft alle activiteiten in sporthal Pius X stilgelegd.

Zowel multifunctionele accommodatie De Serenade (Oude Dijk) als bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd (Barrierweg) zijn gesloten. Vrijdag 20 maart wordt de opening van het nieuwe skateparkje aan de Bolakkerweg gecanceld. KBO heeft alle activiteiten stilgelegd; ook de vergadering van 30 maart.

Natuurwerkgroep Liempde heeft de lezing en wandeling van oud-boswachter Frans Kapteijns, respectievelijk op 19 en 21 maart, afgeblazen. Ook gaat er een streep door het feestelijk slotevenement van Kloppend Hart van Het Groene Woud dat gepland stond voor vrijdag 27 maart. Een vervangende datum is nog niet bekend.

ESCH

De door stormweer uitgestelde carnavalsoptocht in Esch wordt niet ingehaald op 22 maart, meldt stichting De Oggelvorsen. Ook het Opwermersbal in Ons Café is die dag gecanceld.

Daarnaast zou vrijdag 27 maart de jaarlijkse rikavond plaatsvinden in Ons Café. Organisator Rick van de Ven meldde gisteravond dat de kaartbijeenkomst wordt verzet naar vrijdag 2 oktober. Opgeven kan nog steeds via e-mailadres ikrikmee@gmail.com..


Jeugdmiddag
De Serenade
nu in oktober

Het regent afgelastingen door het coronavirus. Accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde verplaatst enkele activiteiten. De jeugdmiddag, die eigenlijk zou plaatsvinden op 29 maart wordt nu gehouden op zondagmiddag 4 oktober.

De activiteit is voor kinderen van de groepen 3 tot en met 8 in Liempde. Zo geeft breakdancer Ranil van Peperstraten van dansstudio RawNeal workshops aan de bezoekers. Fanfare Concordia speelt hierbij eigentijdse nummers. Daarnaast kunnen kinderen stop-motion-video's maken en afwasbare tatoeages krijgen.


Oproep gemeente Haaren: kom niet naar milieustraat

Bij de milieustraat in Haaren stond gistermiddag een lange rij auto's te wachten. De gemeente roept op om niet naar de milieustraat te komen, tenzij het strikt noodzakelijk is.

"Het vermijden van drukke plekken is een goede bescherming tegen de verspreiding van het virus. Het beschermt niet alleen u, maar ook onze medewerkers", aldus de gemeente.