GRAFFITIFESTIVAL TUNNELVISION OP 5 JULI

Spoorwegtunnel in teken van old versus new skool

RENS VAN DEN ELSEN

Met de gedachte dat de kans op regen in het begin van de zomer kleiner is dan aan het einde, heeft de organisatie van Tunnel Vision editie 5.0 het evenement verplaatst. Waar de afgelopen jaren de graffiti-artiesten in september aan de slag gingen onder het A2-viaduct over het Duits Lijntje, mogen zij nu zondag 5 juli de verfbussen al leegspuiten.

Als het alleen aan secretaris Jan Pennings van stichting Tunnel Vision ligt, zou het creatieve evenement altijd voor de zomer plaatsvinden. ,,Een grote groep staat bij slecht weer altijd droog onder het viaduct, maar degenen die daar buiten staan dus niet. Daarnaast helpt goed weer ook nog eens bij het aantal bezoekers. Uiteindelijk doen we dit voor hen, de mensen die een kijkje komen nemen. Als het regent, blijven die ook weg, dat komt de sfeer niet ten goede", vertelt hij. Gelukkig voor Pennings, waren zijn compagnons Mitch Koningstein en Paul Jongsma het dit jaar eens met zijn goed-weertheorie. En dus werd Tunnel Vision 5.0 naar voren gehaald op de kalender.

THEMA

Een thema is er ondertussen ook al. Geheel gekozen door de deelnemers en bezoekers. Via de social-mediakanalen van Tunnel Vision kregen zij onlangs verschillende opties voorgeschoteld zoals heroes versus villains, earth versus universe, past versus future, reality versus fantasy en old skool versus new skool. Dat laatste onderwerp sprak de meeste mensen aan en na het tellen van de stemmen werd dat het thema van deze vijfde editie.

Pennings kan al verklappen dat er een speciale regel is toegevoegd voor de graffiti-kunstenaars die de old skool-kant op zich nemen: ,,Die moeten allemaal boven de veertig jaar oud zijn. Het mooie is: dat is nu al voor 90 procent gelukt. Dat is gaaf, want zij zijn echt met dat thema bezig."

PROGRAMMA

Hoe de rest van het programma er uit komt te zien, is nog niet bekend. Daar is de organisatie nog druk mee bezig. Wel weet Pennings te melden dat het aantal deelnemers internationaler is dan ooit: ,,Nu we steeds bekender worden, merken we dat steeds meer grotere namen uit het wereldje ons weten te vinden. De bezoekers zegt dat misschien niet zoveel, maar voor ons is het wel een bevestiging dat we op de goede weg zitten."

Pennings verwacht overigens niet dat het coronavirus nog roet in het eten gooit: ,,We gaan er van uit dat tegen die tijd alles weer door kan gaan."