Al jarenlang verstrekt de gemeente Boxtel gratis compost in het voorjaar. Op die manier worden inwoners beloond voor het scheiden van groenafval.
Al jarenlang verstrekt de gemeente Boxtel gratis compost in het voorjaar. Op die manier worden inwoners beloond voor het scheiden van groenafval. Foto: Albert Stolwijk, 2020

LIEMPDS DVG WEET NIKS VAN STORTING

Helft parkeerterrein bezet met zaagsel en compost

JULES HAMELEERS

Een flinke berg zaagsel en een even grote hoop compost lagen vorige week ineens op een Liempds parkeerterrein. De plekken worden vooral gebruikt door bezoekers van voetbalclub DVG en sporthal PiusX. Voorzitter Toon van Ruremonde van de voetbalvereniging wist nergens vanaf, zegt hij. Een gemeentelijke woordvoerder stelt dat DVG wél op de hoogte was.

Op dit moment zijn alle sportterreinen en -hallen gesloten, vanwege het coronavirus. Toch was Van Ruremonde vorige week onaangenaam verrast toen het parkeerterrein naast DVG ineens maar voor de helft te gebruiken was. ,,Wat mij er vooral aan stoort, is dat we nergens vanaf wisten. Het is natuurlijk een algemeen parkeerterrein van de gemeente, maar bezoekers van DVG gebruiken dit voornamelijk. Daarom had ik het graag van te voren geweten", aldus de voorzitter.

,,Als het goed is waren de clubs op de hoogte", stelt een gemeentelijke woordvoerder. Zij meldt dat de houtsnippers afkomstig waren van snoeiwerkzaamheden die een aannemer in opdracht van de gemeente uitvoerde in sportpark De Roode Bleek. De compost lag op het parkeerterrein, omdat inwoners van de gemeente Boxtel dat tijdelijk op verschillende locaties gratis kunnen ophalen.

OPGERUIMD

,,Het zaagsel wordt binnenkort opgeruimd. Als er nog compost over is dat niet meer door mensen wordt opgehaald, dan proberen we die deze week op te ruimen. Deze grond wordt dan gebruikt voor nieuwe aanplant door de gemeente zelf."


q Er lagen ineens twee flinke bergen op een Liempds parkeerterrein. DVG zegt er niks van te weten. (Foto: Albert Stolwijk).