Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VOORZITTER ODC: AFGESLOTEN VELDEN NIET TE BETREDEN

'Blijf weg uit onze sportparken!'


HENK VAN WEERT

Nu door het coronavirus de scholen zijn gesloten, grijpen jongeren de kans om zich sportief uit te leven. Daarvoor benutten zij ook diverse sportaccommodaties. Maar die zijn vanwege de landelijke noodverordening óók dicht.

,,Tot onze verbazing meldt zich toch nog jeugd aan de gesloten poort om een balletje te komen trappen of rond te hangen op tribunes. Ze klimmen over de poort of forceren deze. Daarna veroorzaken ze vernielingen en een enorme vervuiling van de complexen door achterlating van flesjes, zakjes, pakjes en dergelijke. Dit is uiteraard niet de bedoeling", schrijft voorzitter Walter van der Linden van ODC op de website van de voetbalclub.

HULP VAN OUDERS

,,Gesloten is ook daadwerkelijk gesloten! Begrijp ons niet verkeerd, ook wij zouden het liever anders zien, maar de situatie is niet anders", aldus Van der Linden. Hij roept de hulp van ouders in om hun kinderen weg te houden bij de sportcomplexen Molenwijk en Wagenaars.

Niet alleen daar was overigens jeugd te vinden, ook op de complexen van hockeyclub MEP en voetbalclub DVG Liempde zag onze fotograaf jongeren op de velden. Bovendien riep Essche Boys via Facebook op om te velden te mijden. ODC-voorzitter Van der Linden waarschuwde dat de politie zal handhaven: ,,Met alle mogelijke niet leuke gevolgen van dien."

q Mede door het mooie weer klommen jongeren maandag over de gesloten poorten van de sportvelden, zoals hier in ODC-sportpark Wagenaars op het Essche Heike. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding