SP wijst kritiek op klachtenmeldingen bij gemeente af


HENK VAN WEERT

De SP in Boxtel krijgt soms het verwijt al te gemakkelijk klachten, die aan het licht komen bij buurtenquêtes van de partij, over de schutting van de gemeente gooien. Het partijbestuur vindt die kritiek niet terecht en zegt inwoners te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid om zelf klachten door te geven via het Meldpunt Openbare Ruimte, de gemeentelijke website of de vorig jaar geïntroduceerde Fixi-app.

,,Onze vrijwilligers geven die informatie al meteen aan de deur bij het gesprek met bewoners. Vaak kregen we dan te horen: dat hebben we gedaan, maar we hebben er niets meer van gehoord. Dat laatste horen we trouwens steeds minder. Dat komt omdat de klachtenafhandeling een stuk beter is geworden', stelt bestuurslid Willem van Meurs.

HUIS-AAN-HUISPAMFLET

Volgens hem informeert de SP bewoners nogmaals over de plekken waar klachten achtergelaten kunnen worden via het verspreiden van een huis-aan-huispamflet met daarin de uitkomsten van de gehouden buurtenquête.

,,Ook vermelden we het telefoonnummer en het e-mailadres van de wijkmakelaar, alsmede het telefoonnummer waarop de wijkagenten te bereiken zijn. En natuurlijk geven wij de meest genoemde klachten ook door aan de gemeente. Dat wordt door bewoners zeer op prijs gesteld", aldus Van Meurs.