Afbeelding
Foto: Rilana Pennings

What's Up Quinn & Emma?


En dan zit je als kind plots drie weken thuis. Leuk, gamen en met vriendjes spelen, zou je denken. Maar wat als je net in Boxtel woont, nog niet zoveel kinderen kent en je het huis niet uit mag? Dan moet je creatief zijn. Daarom plaatste Rilana Pennings een bericht op de Facebookpagina Boxtelaar, zeg het maar, waarin ze vertelt dat haar kinderen Quinn (7) en Emma (5) kaartjes en tekeningen naar ouderen laat sturen die door de coronacrisis geen bezoek krijgen.

Wat een leuk idee! Hebben jullie dat helemaal zelf bedacht? Quinn: ,,Nee, mama kwam met het idee. Oma belde namelijk heel verdrietig op dat ze niet langs kon komen en of alles wel goed met ons ging. Toen bedacht ze dat misschien meer oudere mensen nu ook wel eenzaam zouden zijn." Emma: ,,Tekenen en kleuren vinden we heel leuk om te doen."

Komen er veel aanvragen binnen via Facebook? ,,Ja, heel veel", zeggen de twee jonge kunstenaars tegelijk. ,,We hebben al vijf adressen gehad. En er zit een heel speciale bij!", geef Quinn aan.

Oh, wat is daarmee dan? ,,Een oudere mevrouw die hier om de hoek woont (bij Elisabethsdael/Vinckenrode - red.) wordt tachtig, dus die krijgt een extra mooie tekening van ons."

Wat lief! Wat tekenen jullie zoal? ,,Hartjes", roept Emma enthousiast. ,,Maar ook strips", voegt haar broer eraan toe. ,,En we zetten onze naam erbij, natuurlijk. Mama schrijft er dan ook nog iets op", gaat Quinn verder.

Jullie zitten drie weken thuis, gaat al dat kleuren niet vervelen? ,,Nee hoor, ik blijf het leuk vinden", zegt Emma. Quinn: ,,Vanaf morgen krijgen we van school (De Hobbendonken - red.) ook opdrachten over rekenen en taal. Dan mogen we steeds een half uurtje huiswerk maken en dan iets leuks doen."

En als jullie zoveel aanvragen krijgen voor tekeningen, dat jullie het niet bij kunnen houden? Quinn lachend: ,,Dan schrijft mama kaartjes."

t Met een hele stapel kleurrijke potloden en stiften zijn Quinn en Emma aan de slag gegaan om tekeningen en kaartjes te maken voor ouderen. (Foto: Rilana Pennings).