Esch kookt voor kwetsbare buurtgenoten


In crisistijd komt vaak het beste in mensen naar boven. Er ontstaan diverse initiatieven om elkaar door de moeilijke periode heen te loodsen. In Esch biedt Femke Vessies aan om voor kwetsbare buurtgenoten of mensen met vitale beroepen een maaltijd te bereiden als zij daar zelf geen tijd voor hebben.

Haar gedachte is dat mensen die nu thuis werken, wellicht tijd hebben om een portie extra te koken voor deze doelgroep. Vessies wil vraag en aanbod graag bij elkaar brengen. ,,Zodat iedereen een lekkere en voedzame maaltijd kan eten die met liefde bereid is", geeft de Essche aan.

VIJF EURO

Het is voor zowel hulpkoks als hulpbehoevenden mogelijk om zich op te geven door een WhatsApp- of sms-bericht te sturen naar telefoonnummer 06-38 14 22 82. Er wordt dan samen gekeken naar de behoefte, mogelijkheden en eventuele dieetwensen. Wie behoefte heeft aan aangescherpte hygiëneregels, kan dit aangeven. De maaltijd, die vijf euro kost, kan dan voor de deur worden gezet.

SPAR

Daarnaast is het ook mogelijk om eten te bestellen bij supermarkt Spar in Esch. Die biedt de maaltijdservice ‘Eet smakelijk’ aan. Deze is telefonisch via telefoonnummer (0411) 68 45 43 te bereiken. Ook bij dit initiatief zijn er bezorgmogelijkheden.


Organisatie Esch Graaft beraadt zich op nieuwe datum

Esch graaft voorlopig nog even niet. Ook deze activiteit, waarbij inwoners van het dorp in tuinen en parkjes archeologisch onderzoek verrichten is door de coronacrisis uitgesteld.

De werkgroep van Heemkundekring De Kleine Meijerij heeft overleg gehad met de onderzoeker van CARE en samen besloten ze tot uitstel.

DOORZETTEN

,,Het is niet het nieuws waar we op zitten te wachten na al het werk en de voorbereidingen, maar het ziet er naar uit dat de coronaperikelen nog wel even doorzetten en dus hebben we besloten om het gemeenschapsarcheologieweekeinde in Esch op te schorten", aldus mede-organisator Theo van Dooren.

Wanneer de crisis is geluwd, wordt er een nieuwe datum gekozen. Dat meldden Heemkundekring De Kleine Meijerij en CARE.