Boxtelse Cantorij treedt op in 's-Hertogenbosch

De Boxtelse Cantorij verzorgt zaterdag 14 maart onder leiding van Wil Barten een Evensong in de protestantse Grote Kerk aan de Kerkstraat in 's-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen gratis naar het optreden, dat om 17.00 uur begint. De plaatselijke organist Jamie de Goei begeleidt het kamerkoor.

De Boxtelse Cantorij, die vorig jaar november haar vijftigjarig jubileum vierde, heeft zich onder meer gespecialiseerd in de Anglicaanse kerkmuziek. Om die reden wordt het muzikaal ensemble vaak gevraagd om Evensongs te zingen in Nederland.

Het koor reisde sinds 1985 al veertien maal naar het Engelse Canterbury om in de prachtige kathedraal aldaar de Evensongs geheel volgens de Anglicaanse traditie te zingen. De Evensong van 14 maart in de Brabantse hoofdstad zal onder meer een aantal motetten bevatten voor de vastentijd.

Vanwege de onzekerheden omtrent het coronavirus, roept de organisatie op van tevoren te informeren of de voorstelling doorgaat. Dat kan door te bellen naar Wil Barten: (0493) 31 57 13.