Afbeelding
Foto: Anke van de Vries

What's Up, Julia & Ivan?


Niet ziek en toch thuis van school. Dat overkwam Julia (10) en Ivan (8) van de Vries maandag. De reden? Het coronavirus. Doordat er geen vervangende leraar was voor de klas van Ivan, moesten de leerlingen thuisblijven. Voor Julia was het nog erger. Haar werd na een paar keer hoesten gevraagd of ze naar huis wilde bellen, zodat ze opgehaald kon worden. De (mid)dag thuis was voor beide kinderen een vreemde gewaarwording en niet iets wat ze graag nog eens mee willen maken...

Wat een vervelende situatie, Julia. Was je ook echt ziek? ,,Nee, helemaal niet. Ik denk dat het gewoon even in mijn hoofd zat dat ik niƩt mocht niezen, maar toen kwam er ineens een kriebel opzetten en moest ik hoesten. Toen werd ik naar huis gestuurd. Dat vond ik helemaal niet leuk!"

Dat kan ik me voorstellen. Wat heb je toen gedaan? ,,Ik mocht nog net trakteren, want ik ben pas jarig geweest. Ik had cupcakes met een palmboom en een aapje gemaakt. Ik was even bang dat ik mijn traktatie helemaal niet meer mocht uitdelen, maar gelukkig liet de juf dat nog wel toe. Maar daarna ben ik naar huis gegaan."

Ivan, jij bent de hele dag thuis geweest. Hoe vond je dat? ,,Ik baalde heel erg, want ik vind school erg leuk."

Wat heb je dan de hele dag gedaan? Je huiswerk? ,,Nee, dat hadden we niet. Het was ook niet zo'n mooi weer, dus heb ik binnen met de andere kindjes gespeeld (moeder Anke is gastouder - red.) en achter de Playstation gezeten. Maar dat is na een tijdje ook maar saai."

En jij Julia? Wat heb jij gedaan toen je thuiskwam? ,,In eerste instantie niet zo veel, maar mama zei dat ik dan maar beter aan mijn spreekbeurt kon werken die ik volgende week heb. Toen dat klaar was, heb ik nog wel even op m'n telefoon een spelletje gedaan hoor."

Heeft de juf nog iets verteld over het coronavirus? ,,Jazeker, we moeten allemaal onze handen wassen als we buiten hebben gespeeld. En we mochten niet hoesten!"

u Ivan en Julia smullen van een boterham. Iets waar ze maandag extra lang over mochten doen, want de kinderen zaten thuis. (Foto: Anke van de Vries).