Dit weekend rolde de bal nog wel, maar de komende dagen blijven de Boxtelse velden leeg. (Foto: Hans Verberk).
Dit weekend rolde de bal nog wel, maar de komende dagen blijven de Boxtelse velden leeg. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk.

Amateursporters kunnen sporttas in de kast laten


RENS VAN DEN ELSEN

De KNVB heeft besloten dat clubs in het Brabantse amateurvoetbal dit weekend geen thuis- en uitduels mogen spelen. Daarmee geeft de nationale voetbalorganisatie gehoor aan de oproep van het NOC*NSF om alle sportevenementen in de provincie voorlopig te schrappen vanwege het coronavirus.

De wedstrijden die de clubs in het verspreidingsgebied van deze krant zouden spelen gaan dus niet door. Maar er is ook besloten dat alle duels die buiten de provincie gespeeld zouden worden, uit het competitieprogramma zijn geschrapt. De leden van RKSV Boxtel en ODC in Boxtel, DVG Liempde, Essche Boys, Irene Gemonde en LSV Lennisheuvel kunnen daardoor dit weekend thuis blijven. De voetbalclub van Liempde heeft daarnaast ook de geplande vrijwilligersbijeenkomst van zaterdagavond geannuleerd.

De maatregel geldt niet alleen voor de velden, ook zaalvoetballers komen de komende dagen niet in actie. De bepaling geldt in elk geval tot en met maandag 16 maart. Daarna bekijkt de KNVB de situatie opnieuw. Overigens gaan in de rest van Nederland de wedstrijden wel gewoon door.

ANDERE SPORTEN

Gisteren meldde ook de hockeybond dat alle (amateur)wedstrijden in Brabant geen doorgang vinden. Voorts hebben tafeltennissers, volleyballers, basketballers, zwemmers en korfballers vrijaf.

Noord-Brabant wordt het hardst getroffen door het coronavirus. In totaal waren er tot en met gisteren 223 geregistreerde besmettingen in de provincie op een aantal van 503 landelijk. In Boxtel zijn vooralsnog geen besmettingen bekendgemaakt. Binnen de gemeente Haaren zijn er zes gevallen bekend.


ODC binnenkort zelfvoorzienend door zonnepanelen

329 in totaal, om precies te zijn. Zoveel zonnepanelen laat voetbalvereniging ODC de komende periode aanleggen in sportparken Molenwijk en Wagenaars. Maandag 16 maart is het officiƫle startsein.

De stichting Beheer ODC zocht het afgelopen jaar uit wat de mogelijkheden waren om energiemaatregelen te nemen op beide sportparken waar de voetbalvereniging actief is. Door het leggen van de ruim driehonderd panelen, waarvan 148 op Molenwijk en 181 op Wagenaars, kan de club ongeveer geheel zelfvoorzienend worden op het gebied van energievoorziening.


Sport kort

Open huis Taverbo

Deze hele maand zet tafeltennisvereniging Taverbo de deuren van haar accommodatie aan de Voetboog in Boxtel open voor mensen die kennis willen maken met de sport. Woensdagochtend kunnen 50-plussers vrij spelen tussen 09.30 en 12.00 uur. 40-Plussers kunnen er van 20.00 tot 21.30 uur terecht. Meer informatie via de website www.taverbo.nl.

Tennistoernooi afgelast

Het Oxalis dubbeltoernooi voor tennissers van 35 jaar en ouder is afgelast. Het zou van maandag 16 tot en met zondag 22 maart gehouden worden op de banen van LTV De Merletten in sportpark Molenwijk.

Alpe d'HuZes

Willian Geerts uit Gemonde doet 4 juni mee aan Alpe d'HuZes en zoekt sponsors. Zij loopt twee keer de bijna gelijknamige Franse bergtop op. Donateurs kunnen zich melden door Geerts op te zoeken via de website www.opgevenisgeenoptie.nl/donate-select.