In Molenwiek nu nog geen ruimte voor senioren

De plannen van woonstichting Joost en Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) om in de Molenwiek aan de Achterberghstraat en De Kloosterhof in Liempde senioren te huisvesten, worden wat de Molenwiek betreft, pas concreet als dit gebouw onbewoond is. Dat is nu nog niet het geval.

De zorggroep heeft er in september Zuid-Europese verpleegkundigen in ondergebracht. ,,Zij wonen daar veertien maanden, dat ligt contractueel vast", vertelt Eric Hardy, directeur cluster thuis van ZGEM. ,,Gedurende die periode moeten ze op zoek naar eigen huisvesting, een aantal is daar al mee bezig." Van de veertien maanden zijn er inmiddels zes voorbij. Als de Molenwiek leeg komt te staan kan het plan van Joost en de zorggroep nader ingevuld worden.


Concert afgelast

In aanloop naar het open Nederlands kampioenschap voor harmonieën, waar de Gildenbondsharmonie eind maart aan deelneemt, had het orkest zondag 15 maart in de Tijberzaal van het Baanderherencollege een uitwisselingsconcert gepland. Dit gaat niet door vanwege de corona-dreiging. De vereniging houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM.


Geen Keltische avond

In de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel zou morgenavond, vrijdag 13 maart, een Keltische avond zijn, in het kader van vredesproject Voetstap. Maar die gaat niet door vanwege het corona-virus. De organisatie wil de kans op besmettingen zo klein mogelijk houden en volgt de richtlijnen van het RIVM.


Gedichtenjukebox

In Kunstcafé Coupe aan het Stationsplein in Boxtel is zondag 29 maart aandacht voor poëzie. Vanaf 15.00 uur mogen bezoekers een woord roepen, waarna mede-organisator Marianne Hol een bijpassend gedicht tevoorschijn haalt en voordraagt. Singer-songwriter Theo begeleidt haar met zang en gitaar. De entree is gratis.