Volleyballers Blox winnen van VVC Vught in bloedstollende race naar kampioenschap

De vrouwenploeg van volleybalclub Blox is nog volop in de race voor het kampioenschap. Zaterdag trof het team haar directe concurrent voor de titel: VVC Vught. Het duel dat zich in sporthal De Braken ontspon was tot het einde toe bloedstollend spannend, maar uiteindelijk trokken de Boxtelse vrouwen aan het langste eind.

Vanaf het begin stonden beide ploegen vol in de strijdmodus. Op de eerste service van Vught gaf Janne Ariëns een prima set-up aan Daphne van Meurs die de bal hard naar de grond sloeg. Een prima start waarop Blox snel enkele punten wist uit te lopen. Ook de gastvrouwen lieten daarna van zich horen, waarna de spanning om te snijden was. Snel aanvalsspel met spectaculaire verdedigende acties volgden elkaar in hoog tempo op. Bij de Boxtelse ploeg speelde de zenuwen mee, waardoor er te veel persoonlijke fouten werden gemaakt en Blox steeds achter de feiten aan liep. Halverwege de set kwam Elke van Rooij binnen de lijnen. Dat verse bloed deed het tij keren. Vught wist echter toch de eerste set naar zich toe te trekken met 23-25.

VVC Vught pakte in de tweede set goed door en kwam wederom op voorsprong. Blox wist zich echter te herpakken en bleef door gevarieerd aanvalsspel in het spoor van de tegenstander. Carmen Steenbakkers en Rachel Spoor regen op mid de aanvallen aaneen. Beide speelsters waren volop in beweging, terwijl Sanya Penninx en buitenspelers Van Meurs en Van Rooij ook constant voor dreiging zorgden. Voor de bezoekers bleek het lastig kiezen waar zij het block plaatsten, waardoor Blox deze set winnend afsloot met 25-22.

VOL VERTROUWEN

Met een gelijke stand in sets gingen de Boxtelse vrouwen vol vertrouwen het derde bedrijf in. Hoewel VVC Vught in het begin nog de leiding nam, vond Blox de weg terug door fanatiek spel op het veld te leggen. Spoor eiste in dit deel van de wedstrijd een hoofdrol op door haar dodelijke blocks en aanvallen. Steenbakkers deed daar niet voor onder met haar bekeken ballen en wist daarnaast de gevaarlijke buitenaanval van de Vughtse spelers aan banden te leggen door deze goed te pareren. Ariëns vond Penninx op de dia ook regelmatig en dat waren vrijwel allemaal zekere punten. De tegenstanders hadden geen antwoord op haar diagonale aanvallen. Blox sleepte de set binnen met 25-17.

Alles kwam in de laatste set samen: lange rally’s, prima aanvallen en verdedigende acties aan beide zijden van het net. Hanna van Esch en Penninx zetten de buitenaanval weer scherp neer en scoorden zo belangrijke punten. Van Meurs ging op haar dia-positie als een trein en Ariëns wist iedereen goed te vinden om de aanval gevarieerd en dreigend te houden. Bij een stand van 25-24 dacht Blox met een harde en scherpe aanval de winst binnen te halen. Deze werd binnen en buiten de lijnen al gevierd, maar de scheidsrechter floot de Boxtelse vrouwen resoluut terug. Zij moesten zich herpakken en deden dat door alsnog de setwinst naar zich toe te trekken: 26-24.

Zaterdag 14 maart om 17.00 uur is de return in de Martinihal in Vught.

p Carmen Steenbakkers van volleybalvereniging Blox duikt hier naar de bal. (Foto: Hans Verberk).