Alle wedstrijden van de Liempdse voetbalclub DVG zijn afgelast. Niet vanwege deze enorme plas, maar vanwege het coronavirus. (Albert Stolwijk).
Alle wedstrijden van de Liempdse voetbalclub DVG zijn afgelast. Niet vanwege deze enorme plas, maar vanwege het coronavirus. (Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Twee boulers samen aan kop in regiomixtoernooi

Henk Schuurmans en Jan Pennings deelden maandag tijdens het wekelijkse regiomixtoernooi van jeu-de-boules-vereniging De Walnoot de eerste plaats. Ze behaalden allebei veertien punten in drie gewonnen partijen.

Erg druk was het dit keer niet, er deden dertig spelers mee. Een groot aantal vaste deelnemers besloten vanwege het coronavirus niet naar het wekelijkse toernooi te komen. Derde werd Paulus van den Boogaard met twaalf punten uit drie rondes. De vierde plaats was voor Henny Bekers met dertien punten in twee rondes. Frans van Dun was de laatste in de rij prijswinnaars en kwam tot twaalf uit twee, goed voor de vijfde plek.

GESLOTEN

JBV De Walnoot houdt normaal gesproken elke maandagmiddag haar regiomixtoernooi. Maar in verband met de uitbraak van het coronavirus heeft het bestuur van de jeu-de-boulesvereniging besloten om de accommodatie tot nader order te sluiten.

Als deze weer open gaat, is iedereen uit Boxtel welkom om deel te nemen. Wie mee wil doen, kan zich tot 13.30 uur aanmelden. Deelname kost een euro voor leden en twee euro voor niet-leden. Op dinsdag- en donderdagmiddagen is iedereen die kennis wil maken met de balsport vanaf 13.00 uur welkom op de banen aan Selissenwal 25.

Tennisvereniging
De Merletten
houdt open dag

Iedereen die de tennissport een warm hart toedraagt, kan zondag 29 maart gratis deelnemen aan de open dag van tennisvereniging LTV De Merletten. Deze is van 13.00 tot 16.00 uur op de banen in park Molenwijk in Boxtel.

Op het programma staan allerlei clinics van tennisorganisatie Remi de Jager, die de doordeweekse trainingen bij De Merletten verzorgt. Clubleden assisteren de trainers. De middag wordt met een eindtoernooi afgesloten.

LEDENWERVING

Uiteraard is het doel van de open dag ledenwerving. Wie na afloop besluit lid te worden van tennisvereniging De Merletten, krijgt korting op de contributie. Aanmelden voor de sportieve middag, kan door naam, leeftijd en tenniservaring op te geven via e-mail: secretariaat@ltvdemerletten.nl..


Geen voorstellingen

De voorstellingen van Teejatergroep Orion van vrijdag 13 en zaterdag 14 maart gaan niet door. De ontwikkelingen rond het coronavirus gaan zo snel dat de club deze beslissing heeft moeten nemen. Wie een arrangement heeft geboekt kan zelf bepalen of zij toch willen eten bij Meneer Klaver. De toneelvereniging komt zo snel mogelijk met alternatieve speeldatums.


WEDSTRIJDEN DVG OOK AFGELAST

Wateroverlast hoofdveld Liempdse voetbalclub

Op advies van het NOC*NSF zijn alle uit- en thuiswedstrijden van dit weekend afgelast vanwege Covid-19. Maar goed ook, want spelen op het hoofdveld van DVG in Liempde is op dit moment nogal moeilijk. Het wordt dan meer een waterballet, dan een voetbalwedstrijd.

Hoewel de overlast op het veld zelf nog wel meevalt, zou het vooral bij de cornervlag een ware glijpartij worden. Ook de toeschouwers zouden natte voeten krijgen in de grote plas.

Of er volgende week wel gevoetbald wordt, is op dit moment nog onduidelijk.