Afbeelding
Foto:

OEVERVERBINDING BINNEN EEN DAG GEREALISEERD

Nieuw fietsbruggetje over Smalwater

Wandelaars en mensen op een tweewieler die maandag van het Ursulinenpad naar de Leijert vice versa wilden, moesten maandag een stukje omlopen of -fietsen. Het bruggetje over het Smalwater werd in opdracht van de gemeente Boxtel vervangen. Er waren twee werkdagen ingepland, maar de overspanning kon dezelfde dag nog gebruikt worden.

Het bruggetje was aan vervanging toe. Al voor de zomer liet de gemeente Boxtel de houten overspanning inspecteren. Toen bleek al dat diverse planken dusdanig versleten waren, dat ze niet meer konden worden gerepareerd. De oeververbinding moest in zijn geheel worden vervangen door Haasnoot Bruggen uit Rijnsburg in Zuid-Holland.

De fiets- en voetgangersbrug werd in 1988 geplaatst bij de bouw van de wijk Zandvliet. Daarvoor werd onder meer de tuin van het vroegere ursunlinenklooster opgeofferd. Boxtelaren die destijds les hadden op de in een kloostervleugel gevestigde Bracbant Havo, zullen zich herinneren dat op diezelfde plek eerder ook al brug lag. Die gaf toegang tot de kloostertuin én het daar gesitueerde sportveld van de middelbare school.



q Het fietsbruggetje over het Smalwater dat aan de T-splitsing van het Ursulinenpad met de Leijert ligt, werd maandag vervangen. De nieuwe oeververbinding lag binnen een werkdag op de juiste plek. (Foto: Peter de Koning).