Matig Essche Boys verliest thuis nipt van Boskant

Essche Boys trad zondag tijdens een regenachtige middag en op een slecht bespeelbaar veld aan tegen Boskant. De blauw-witten begonnen niet goed aan de wedstrijd en gaven veel ruimte weg. Het lukte hen niet het tij te keren en het duel eindigde in 0-1.

Boskant scoorde binnen vijf minuten de eerste goal. Deze werd echter afgekeurd, omdat de bal de achterlijn had gepasseerd. Na 24 minuten viel het eerste doelpunt alsnog uit een corner. Via de kluts viel de bal voor de voeten van een verdediger van de bezoekers, die hem hard in de hoek schoot. De Essche keeper Bart Spooren was kansloos.

Het eerste gevaar van de gastheren kwam van Luuk Wolfs, maar de aanval werd niet goed uitgespeeld.

SLORDIG

Na de rust kreeg Essche Boys meer ruimte van Boskant. De thuisploeg bleef echter slordig voetballen. In de zestigste minuut was Robin van Beek nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn voorzet viel op de bovenkant van de lat.

Tien minuten voor tijd dacht de bezoekende ploeg op 2-0 te komen. Spooren redde de eerste inzet goed. De rebound werd door de spits van Boskant naar de verre hoek gekopt. En ook deze bal tikte de Essche doelman met een scherpe reactie uit de goal. De scheidsrechter oordeelde vervolgens dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was geweest, waardoor Boskant de score niet zag oplopen.