Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LET'S SEE ACTION IN BAANDERHERENCOLLEGE GAAT NIET DOOR

Corona zet streep door talentenshow

RENS VAN DEN ELSEN

Zang en dans, maar dit keer ook een demonstratie kickboksen stond op het programma tijdens Let's See Action presents: BHC Talentshow van het Baanderherencollege (BHC) in Boxtel. Morgen, vrijdag 13 maart, zouden 22 leerlingen van de middelbare school hun creatieve kunsten tonen aan hun klasgenoten en familie. Maar het jaarlijkse evenement gaat vooralsnog niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus in Brabant.

Muziekdocent en organisator William Linssen baalt, maar snapt de beslissing. In eerste instantie zouden alleen de activiteiten buiten de school niet door gaan, maar een dag later besloot de schoolleiding dat het toch beter is om ook de talentenshow te annuleren. Wanneer Let's See Action nu gehouden gaat worden wordt op een later moment bekeken, als de storm rond het virus weer is gaan liggen.

Eerder deze week sprak Brabants Centrum met Linssen over het programma van vrijdag: ,,Zo knap dat ze zich op deze leeftijd al durven te uiten op het podium."

De docent is al jaren betrokken bij het project Let's See Action. Het gaat dit keer echter niet alleen om muzikale talenten, maar ook sportieve. ,,Voorheen stonden leerlingen vooral met zang en dans op de bühne, nu hebben we ook twee jongens die een kickboksdemo geven."

Het belangrijkste aan de talentenshow, vindt de leraar dat de leerlingen zoveel mogelijk zelf doen. Van optreden tot het licht en geluid regelen.

VLEKKELOOS

De afgelopen weken hebben de 22 deelnemers van Let's See Action hard gerepeteerd om hun uitvoering vlekkeloos op het podium te brengen. Uiteindelijk zouden zij vrijdag twee keer op de planken staan. Om 11.00 uur voor alle leerlingen van het BHC en om 13.00 uur voor alle ouders, vrienden, familie en geïnteresseerden. Dat gaat nu voorlopig niet door.

Voorheen was er een show overdag en een 's avonds. Maar dat is volgens Linssen bijna niet meer te doen: ,,Veel kinderen hebben na schooltijd andere activiteiten, zoals sport. Het werd daarom steeds lastiger om deelnemers in de avond nog actief op het podium te krijgen."



p Breakdance werd vorig jaar ook op het podium getoond. Het laat zien dat de talentenshow van het Baanderherencollege steeds in ontwikkeling is. Zo is dit keer ook sport toegevoegd aan het programma. (Foto: Peter de Koning, 2019).


Activiteiten NLdoet

Morgen en overmorgen zouden op diverse plekken in de regio vrijwilligers aan de slag gaan in het kader van de nationale actie NLdoet. Het Oranje Fonds, die NLdoet jaarlijks opzet, heeft organisatoren in Brabant opgeroepen hun activiteiten af te blazen of te verplaatsen. Kinderboerderij Boxtel en Boxtel's Harmonie, die klusdagen zouden houden, hebben er gehoor aan gegeven. Mogelijk ook andere verenigingen; raadpleeg daarvoor www.nldoet.nl.