Zing mee met JukeBox tijdens lustrumconcert

Om het tienjarig bestaan te vieren, geeft popkoor JukeBox uit Boxtel zondag 7 juni een gratis toegankelijk jubileumconcert bij recreatieplas De Langspier. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid worden plaatsgenoten uitgenodigd om mee te zingen.

Samen zingen geeft positieve energie, vinden de ruim 85 leden van het Boxtelse koor. Waarom dan niet mensen uitnodigen om enkele nummers mee ten gehore te brengen, dachten de organisatoren van het concert. ,,Popkoor JukeBox wil een mooi optreden neerzetten, muzikaliteit laten zien en horen, ontspanning bieden en emotie laten voelen. Het koor nodigt de inwoners van Boxtel en omgeving uit, om als onderdeel van het jubileumconcert vier liedjes mee te zingen als gastlid", aldus bestuurslid Marleen Huisman.

Wie mee wil zingen, kan zich tot 31 maart opgeven via e-mail: info@popkoorjukebox.nl. Daarbij vraagt de organisatie ook om aan te geven of je een lage of hoge vrouwen- of mannenstem hebt. De teksten worden in de tweede helft van april toegestuurd. Vanaf dat moment mag er zoveel geoefend worden als men wil. Er zijn twee repetities gepland, waarbij de liedjes samen met het koor ingestudeerd worden: op de dinsdag 26 mei en 2 juni van 19.30 tot 20.45 uur in het Baanderherencollege, het oefenlokaal van het popkoor.

PROGRAMMA

Tijdens het lustrumconcert klinken hedendaagse, maar ook wat oudere popnummers. Denk daarbij aan onder meer artiesten als Jason Mraz, Amy Macdonald, Paul Simon en The Beatles. Waar JukeBox normaal gesproken altijd met bandopnames zingt, wordt speciaal voor deze gelegenheid een deel van de nummers begeleid door de Boxtelse band Streamz. Die zorgt samen met het koor voor een krachtige uitvoering van de muziek. De leiding is in handen van vocal coach Karin Tooren. Huisman: ,,Voor haar is het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om zijn of haar stem te laten horen, want iedereen heeft een uniek geluid en met veel enthousiasme maakt zij van al die stemmen een mooi geheel."

De Boxtelse zanggroep heeft zich ten doel gesteld om van zingen een feest te maken. ,,Niet alleen voor onszelf, maar ook voor het publiek. Samen genieten blijft het uitgangspunt en elke stem heeft voor ons dan ook een toegevoegde waarde. Alles bij elkaar kan het heel krachtig klinken, maar ook ingetogen en intens", aldus Huisman.

Het concert begint zondag 7 juni om 15.30 uur en vindt plaats bij recreatieplas De Langspier. De toegang is die middag gratis.