Afbeelding
Foto:

BOXTELSE/OISTERWIJKSE RUGBYERS HEBBEN TITELSTRIJD NIET MEER IN EIGEN HAND

Ducks laat koploper in extremis winnen

Rugbyteam Ducks/Oysters, dat op de tweede plek in het klassement staat, verloor zondag de topper tegen koploper Maastricht met 10-12. Hierdoor heeft het combinatieteam het kampioenschap niet meer in eigen hand; het heeft een punt minder dan de Limburgers. Er rest voor de rugbyers uit Boxtel en Oisterwijk niets anders dan de resterende vier wedstrijden maximaal te winnen en te hopen op een slippertje van de lijstaanvoerder.

Tijdens de thuiswedstrijd in Oisterwijk ging Ducks/Oysters goed van start. De Limburgers werden teruggedrongen op de eigen helft. Een scrum vlak voor hun try-lijn werd door Stijn van de Loo door een actie over de korte, blinde kant omgezet in een try: 5-0. De gastheren hielden hierna het initiatief, maar kwamen er al snel achter dat Maastricht een taaie tegenstander was die zijn verdediging goed op orde had. Daarbij kwam dat Ducks/Oysters door haar onbesuisde spel erg veel penalty's tegen kreeg wat de ploeg telkens weer meters terug zette in het veld. Dit kostte de nodige energie.

De scrums en line outs waren in evenwicht, maar in het open spel was Maastricht meer dreigend. Daarom was het niet handig dat Ducks/Oysters vaak de bal wegtrapte om onder de druk uit te komen. Als de bal dan niet over de zijlijn ging, werd deze gevangen door de snelle Maastrichtse lijnspelers wat weer de nodige dreiging gaf. Vlak voor rust kregen de bezoekers een penalty toegewezen. De hieruit voortvloeiende lijnaanval werd niet adequaat afgestopt en betekende 5-7, wat tevens de ruststand was.

NIET OP DE PALEN

Na de spelhervatting voerden de aanvallers van Ducks/Oysters de druk weer op. Op vijf meter van de Limburgse trylijn schoot de bal uit de scrum en was een alerte Rein Godding er als eerste bij om de 10-7 te drukken. Hierna verzuimden de gastheren de score uit te breiden door een aantal penalty's niet op de palen te schieten voor drie punten, maar te gaan voor het scoren van een try.

Aangezien het duidelijk was dat beide ploegen verdedigend weinig kansen weggaven, was het voor het publiek niet duidelijk waarom deze tactische keuze werd gemaakt.

De laatste fase van de wedstrijd ging in en Ducks/Oysters moest alle zeilen bijzetten om niet te bezwijken onder de Limburgse aanvalsdruk.

Toen het scorebord einde wedstrijd aangaf, werd er door de referee aangegeven dat er vijf minuten speeltijd bij kwam omdat de klok een paar keer was stilgezet vanwege blessures. Met nog twee minuten te gaan, kreeg Ducks/Oysters een penalty. Het zou logisch zijn om op de palen te schieten voor drie punten. Echter, de bal werd gespeeld en verloren. In de daaropvolgende counter scoorde Maastricht de beslissende try: 10-12.

p Ducks/Oysters-speler Niels van den Honert sprint naar de bal. Zijn inzet mocht niet baten: de Boxtels/Oisterwijkse combinatie liet in de slotfase de zege uit handen glippen. De punten waren voor de tegenstander. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 7 maart

Cubs: Ducks/O. - The Dukes        15-55

Jun.: Ducks/Oysters - Britisch School        27-41

Colts: Scrumboks BN - Ducks/Oysters        14-40

Uitslag zondag 8 maart

Sen.: Ducks/O. - Maastricht RC        10-12

Programma zaterdag 14 maart

TBM: toernooi RC Eindhoven        09.30

Cubs: RC Eindhoven - Ducks/O.        13.00

Jun.: Waterweg Warriors - Ducks/O.        12.00

Colts: Ducks/O. - Rams Apeldoorn        13.00


RECREANTEN BOXTELSE HOCKEYCLUB STEUNEN OP VRIJWILLIGER

MEP zet coach Manon Huijbregts in het zonnetje

Het kwam als een totale verrassing voor haar; het bloemetje dat Manon Huijbregts donderdag ontving uit handen van voorzitter Peter Langenhuijsen van de Boxtelse hockeyclub MEP. Ze werd in het zonnetje gezet vanwege haar vrijwilligerswerk voor de vereniging als coach en regelaar voor de recreantengroep.

De hockeyclub bestaat negentig jaar. Om daar extra aandacht aan te besteden, wordt er elke maand een vrijwilliger uitgekozen die volgens het bestuur een schouderklopje verdient. Huijbregts is met haar partner in Boxtel komen wonen en samen met haar kinderen lid geworden van MEP. Ze is al tien seizoenen onafgebroken coach bij verschillende teams, maar regelt ook de wedstrijden, toernooien en het cycling-diner voor de recreanten.

De groep traint elke donderdag van 21.00 tot 22.30 uur in sportpark Molenwijk aan de Molenwijk 1. Iedereen vanaf 30 jaar oud is welkom. Dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn, blijkt wel uit het feit dat de oudste deelnemer 67 jaar is.

Het is een enthousiaste groep hockeyers die na de training nog tijd vindt om in het clubhuis onder het genot van een drankje na te praten. MEP wil de groep graag uitbreiden. Iedereen die in het verleden heeft gehockeyd of het leuk lijkt om de sport te leren kennen, is welkom om een proeftraining te volgen op donderdagavond. Meer informatie via Désirée van Diessen op telefoonnummer 06-30 01 65 75.

Manon Huijbregts is blij verrast met het bloemetje en het cadeau dat zij van haar clubleiding krijgt als dank voor het vele vrijwilligerswerk dat zij voor MEP verzet. (Foto: Albert Stolwijk).