Afbeelding
Foto: TS Dekker

JUDOKA'S SUCCESVOL OP BRABANT CUP

Goud voor Odin van Judoclub Liempde

De vijf jeugdjudoka's van Judoclub Liempde kenden zaterdag een leerzame deelname aan de Brabant Cup: Odin van Hedel, Desmond Tops, Jens Kelder, Bram van de Ven en Bram van Oorschot. En tijdens het toernooi pakte Odin goud en veroverde Desmond zilver.

De jeugdwedstrijd vond plaats in sporthal Den Donk in Oisterwijk. Odin was in topvorm. Hij werd na bijna twee jaar voor het eerst kampioen. De meeste wedstrijden won Odin uiteindelijk met een houdgreep.

Desmond werd ingedeeld in een zwaardere klasse en kwam nu voor het eerst uit in de leeftijd onder vijftien jaar. De nog maar tienjarige Tops weerde zichzelf kranig. Sterker nog: hij won overtuigend zilver.

Jens liet heel goed judo zien en won zelfs met ippon van de judoka die later een zilveren plak veroverde. Op punten greep hij net naast het brons, maar keek desalniettemin met gepaste trots terug op zijn resultaat.

BRAMMEN

De twee Brammen waren zaterdag iets minder fortuinlijk. Ondanks hun inzet waren hun tegenstanders beter, moest coach Bas Raaimakers erkennen.

Jop van de Ven nam op diezelfde dag deel aan het NK onder 21 jaar, om ervaring op te doen. De judoka uit Oirschot behaalde geen winst, maar kon wel proeven aan het niveau waar hij naartoe wil groeien. Dankzij coach Grim Vuijsters van sportshool Jan de Rooy, heeft Jop veel kunnen leren en het maximale uit zijn partijen weten te halen.


Uitslagen Brabant Cup: Eerste plaats; Odin van Hedel. Tweede plaats: Desmond Tops. Vierde plaats: Jens Kelder, Bram van de Ven, Bram van Oorschot.


TS Dekker sleept vijf prijzen in de wacht tijdens Rotterdam Cup

Een succesvol sportevenement was er zondag voor Taekwondoschool Dekker (TSD). Leden namen deel aan de eerste Rotterdam Cup, waarbij zij vijf prijzen in de wacht sleepten.

Sportschooleigenaar Ad Dekker kijkt met tevredenheid terug op een goed en soepel verlopen toernooi. Sportiviteit stond er hoog in het vaandel, aldus de taekwondoka.

Mara van der Heijden en Linda Beekmans waren de beste in hun categorieën tijdens het sparren. Kaj van de Meulengraaf en Rayaan Suhooli werden tweede op dat onderdeel. Dexter van der Vleuten behaalde een bronzen plak. (q Foto: eigen collectie).


Net Genoeg boekt een verpletterende zege

Recreatief tafeltennis

In de Boxtelse recreatieve tafeltenniscompetitie (BRTC) stonden maandag slechts twee wedstrijden op het programma: een vooruit gespeelde partij tussen Taverbo 4 en Rotsvast, de nummers twee en vijf van de ranglijst én een inhaalmatch tussen de nummers drie en vier, Net Genoeg en De Horntreffers.

Taverbo 4 verloor onverwacht met 6-4 van Rotsvast en werd gepasseerd door Net Genoeg dat De Horntreffers op een verpletterende 9-1 nederlaag trakteerde.

De titelkansen van Taverbo 4 slinken steeds verder na de verliesbeurt. Vorige week was Net Genoeg al te sterk, dit keer bleek Rotsvast een onneembare hindernis.

De wedstrijd tussen Net Genoeg en De Horntreffers was op papier een belangrijk treffen in de strijd om de bovenste plaatsen. Het ging erom in het spoor van kampioenskandidaat Grand Café Rembrandt te blijven. Aanvankelijk nam De Horntreffers de leiding omdat Hans van Weert met sterk spel van Ronald van Dael wist te winnen. Maar daarmee was de koek voor dit team op. Eindstand 9-1 in het voordeel van Net Genoeg.


Standenlijst

Grand Café Rembrandt        140-100

Net Genoeg        130-96

Taverbo 4        150-92

De Horntreffers        140-80

Rotsvast        150-68

Taverbo 2        130-60

Tot Elf        140-60

Taverbo 1        140-60

Taverbo 3        140-44

De Dommel        140-40


MeeZ(w)ingavond

Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein in Boxtel houdt morgen, vrijdag 13 maart een meez(w)ingavond met Karin Tooren. Vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers mee komen zingen en swingen. Het thema is nog een verrassing. Entree bedraagt 10 euro. Aanmelden en informatie via k.tooren@home.nl.


Ierse sessie afgelast

De maandelijkse Ierse Sessie in bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 gaat zondag 15 maart niet door. Het coronavirus gooit roet in het eten. De eerstvolgende editie staat gepland voor zondag 19 april. Het publiek is van 13.30 tot 17.00 uur welkom.

Reumacollecte

De collecteweek van Reuma Nederland is van maandag 16 tot en met zaterdag 21 maart. Wanneer vrijwilligers aan de deur komen, is het mogelijk om contant of via een QR-code te doneren. Wie wil collecteren, kan zich aanmelden bij Margré Schoondermark via margre.reuma@ziggo.nl of (0411) 67 85 65.


Hobbycentrum

Wava Roestamova start vrijdag 20 maart een tweewekelijkse workshop tekenen en schilderen in Hobbycentrum Boxtel (HCB). Elke even week is men op vrijdag van 09.30 tot 12.00 uur welkom aan de Baroniestraat 105. Aanmelden via: www.hobbycentrumboxtel.nl.