Cursisten van Combinatie95 niet naar provinciehuis


Politieke partij Combinatie95 organiseert dit jaar voor de zesde maal de cursus 'Verken je gemeente'. En met succes: het deelnemersveld is volledig gevuld. Echter, het coronavirus gooit roet in het eten. Gisteren zou de tweede cursusavond plaatsvinden, maar die kon niet doorgaan.

De thema’s die tijdens de tweede avond aan de orde kwamen, waren provinciaal beleid en duurzaamheid. D66-gedeputeerde Annemarie Spierings (gezondheid, energie en landbouw), maar ook Ger van den Oetelaar (oud-wethouder duurzaamheid namens Combinatie95) zouden aan het woord komen.


Rommelmarkt Braken

In het Boxtelse sportcomplex De Braken wordt zondag 15 maart van 10.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden. Bezoekers betalen twee euro entree. De markt gaat volgens de organisatie gewoon door, ondanks het coronavirus.

Regen oorzaak van uitstel aanleg Boxtels bosje

IVN en de gemeente Boxtel maakten een paar maanden geleden de locatie van het eerste Tiny Forest in Boxtel bekend, de aanleg zou vrijdag starten. Het planten van de bomen op de hoek van het grasveld aan de Robert Schumanlaan is echter uitgesteld.

Het heeft te veel geregend, de grond is te nat. De boompjes zouden wegrotten door de verzadiging van de bodem. Als het weer meezit, kan het bosje eind van deze maand alsnog geplant worden. Een exacte datum is nog niet bekend. Verrassend genoeg bleek de vergunningaanvraag voor de aanleg van het Tiny Forest ingetrokken. Navraag leert dat deze niet nodig is.