OPNIEUW GEEN BOXTELSE ZEGE

Gelijkmaker in laatste minuut domper voor ODC

ODC heeft zondag opnieuw niet kunnen winnen, al zag het daar lange tijd wel naar uit. In Oisterwijk kregen de Boxtelaren tegen Trinitas in de laatste minuut de gelijkmaker om de oren. Dat was een domper, want door een vroege treffer van Stein van Brunschot had de Boxtelse ploeg zowat de hele wedstrijd op voorsprong gestaan. Na deze 1-1 staat ODC nog steeds vijfde op de ranglijst. De ploeg heeft 26 punten uit zestien wedstrijden.

Na de nederlaag van vorige week op eigen terrein tegen RKDVC hadden de tricolores wat recht te zetten. De wedstrijd speelde zich af op het achteraf gelegen kunstgrasveld van de fusieclub waar regen en wind flink huis hielden. Evenals vorige week kwamen de Boxtelaren snel op voorsprong. Dat gebeurde na een enorme fout in de Oisterwijkse defensie. Keeper Ramon Doomen speelde de bal bij het uitverdedigen precies in de voeten van Van Brunschot. Die aarzelde geen moment en schoot de bal van dichtbij hard binnen: 0-1.

Vlak na de openingstreffer kon de thuisploeg langszij komen na een slordigheid in de Boxtelse defensie, maar doelman Robbie Roelofs voorkwam dat met een adequate ingreep. De wedstrijd verliep rommelig. Beide partijen speelden slordig en leden veelvuldig balverlies.

SCHOUDERDUW

Ook werden er veel overtredingen gemaakt. Trinitas claimde tot twee keer toe een strafschop nadat er een speler naar het gras was gegaan bij een stevige schouderduw. De scheidsrechter zag er beide keren niets in. In de 25e minuut blunderde de ODC-verdediging maar weer was sluitpost Roelofs ter plekke om redding te brengen. De Boxtelse gasten hadden het lastig; de spelers konden elkaar maar moeilijk bereiken. Te vaak probeerden spelers een teamgenoot door de lucht aan te spelen terwijl de technische staf er juist op hamerde om – gezien de omstandigheden - de bal over de grond te laten rollen.

Vlak voor rust legde spits Lennart Sannen met een goede actie de bal terug op Van Brunschot die er net niet bij kon. In de tegenaanval kreeg de thuisploeg een enorme kans toen een van de spitsen vrij voor Roelofs verscheen, maar weer greep de Boxtelse doelman goed in.

TEN LANGEN LESTE...

Vlak na rust haalde Van Brunschot namens ODC uit aan het einde van een goedlopende aanval. Doelman Doomen voorkwam echter de 0-2. De wedstrijd werd er vervolgens niet beter op. De bezoekers wisten nauwelijks meer wat af te dwingen en de gastheren ging steeds opportunistischer spelen. Aanvankelijk leverde dat geen problemen op voor de Boxtelse formatie, maar vlak voor tijd ging het toch nog mis. De verdediging liet Trinitas-speler Max van Dongen in balbezit komen. Die speelde zich vervolgens vrij en liet Roelofs met een geplaatst schot ten langen leste kansloos: 1-1. In de tijd die resteerde werd niet meer gescoord waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

SUPPORTERS BALEN

De meegereisde Boxtelse supporters baalden van de late tegentreffer. Daardoor is kans op de tweede periodetitel nu verkeken. Zondag 15 maart zou de volgende wedstrijd op het programma staan tegen Vlijmense Boys, de nummer twee op de ranglijst. Maar dat duel is wegens het besluit van de KNVB omtrent het coronavirus afgelast.

Zaalvoetbal

De zaalvoetbalcompetitie ligt tot nader order stil. Oorzaak is besmettingsgevaar met betrekking tot het coronavirus. Hieronder volgen de uitslagen van de wedstrijden die afgelopen week zijn gespeeld in sporthal De Braken.

Herstart MEP-vrouwen tegen Veghel succesvol

De vrouwen van MEP zijn de tweede competitiehelft goed begonnen. In Veghel won de ploeg van Stijn Koesen met 2-4 van Geel Zwart. Ook de mannen van MEP startten het vervolg van de competitie met een uitwedstrijd tegen Geel Zwart. Zij speelden gelijk (3-3), maar hadden zeker meer verdiend.

Vanwege blessures en studieverplichtingen moest coach Stijn Koesen maar liefst vijf nieuwe speelsters inpassen in zijn team. Toch kon MEP zijn traditionele spelletje blijven spelen met veel combinaties en in hoog tempo. Dat leverde in het eerste kwart een fraaie goal op van Tessa van der Vleuten: 0-1. In het tweede kwart kwam Geel-Zwart langszij, maar Isis Willegendael bracht de Boxtelse ploeg weer op voorsprong.

Toen Geel Zwart 2-2 maakte, gooiden de vrouwen alle schroom van zich af voor een slotoffensief. Tedje Koesen scoorde uit een strafcorner 2-3 en Celine Peperkamp gaf Geel Zwart de genadeklap: 2-4. Die laatste goal was de mooiste van de middag. Een voorbeeld van snel combinatiehockey met een passing over acht schijven.

Coach Koesen was zeer tevreden, maar ook realistisch genoeg om in te zien dat met een half nieuw elftal het wel heel moeilijk wordt om promotie af te dwingen. Toch gaat hij voor het hoogst haalbare. Maar komend weekend zal de ploeg daarin geen stappen kunnen zetten: alle wedstrijden zijn afgelast door de hockeybond wegens de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

VEERKRACHT

De Boxtelse mannen toonden zondag in Veghel een sterk staaltje veerkracht. Tot twee keer toe kwamen zij op een achterstand van twee doelpunten, maar in de laatste acht minuten werd alles weggepoetst en de stand gelijkgetrokken. De Boxtelaren waren heer en meester in Veghel, maar verdedigden slordig. Daardoor kwam MEP op een 2-0 achterstand te staan.

Toen Daan Adams de 2-1 aantekende, leken de gasten door te stomen. Toch counterde Geel Zwart naar 3-1. De Boxtelse hockeymannen lieten door die tegenvaller de kopjes niet hangen, integendeel. De mouwen werden opgestroopt en Bram van Zandbeek maakte de aansluitingstreffer. Bram Postema zorgde vervolgens voor de verdiende gelijkmaker: 3-3. Assistent-coach Freek Langenhof roemde de teamgeest van MEP. Hij ziet het veldspel steeds beter worden.