DERDE ZEGE OP RIJ VOOR ROOD-WITTEN

Boxtel op valreep langs laagvlieger

Het slechte weer was er de oorzaak van dat RKSV Boxtel zondag op kunstgras moest spelen. Door de regenval bleek het hoofdveld niet bespeelbaar. Desalniettemin werd hekkensluiter VCB uit Biezenmortel met 1-0 aan de kant gezet. Al was het op de valreep...

In het eerste kwartier was er niet veel van te merken dat VCB op de laatste plek vertoeft, Toch creëerden de bezoekers, net als Boxtel, weinig kansen. Ze trokken daarbij echter diverse keren aan de noodrem. Met name Lars van Hamond moest het regelmatig ontgelden door de harde ingrepen van de VCB-verdedigers.

Na een half uur dacht Boxtel daarom ook aan een penalty, maar scheidsrechter Timmers zag geen overtreding in het strafschopgebied van de gasten.

Zo’n vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Jesse van Homelen nog tweemaal de kans de score te openen, in beide gevallen via vrije trappen. De laatste ging via de lat over en het net werd in het eerste bedrijf niet gevonden, ook al bepaalde Boxtel min of meer de wedstrijd.

Meteen na de aftrap ging Boxtel in de tweede helft onverdroten door met druk zetten. Er werd getracht een opening in de defensie van VCB te zoeken, maar de Biezenmortelse muur bleek lastig te slechten.

Na een uurtje spelen, kregen de rood-witten desalniettemin een kans. Een vrije trap belandde in het zestienmetergebied en Rick van Hamond wist deze met een snoekduik richting de verre hoek te koppen. Zijn inzet ging echter voorlangs.

GOUDEN WISSEL

Een aantal minuten later soleerde Lars van Hamond op de rand van het strafschopgebied. Nadat hij drie verdedigers het bos in stuurde, ging ook zijn inzet over het doel.

Een kwartier voor tijd verliet Van Homelen het veld voor Robin van de Laak die op de linksbuitenpositie kwam te spelen. Enkele minuten later bleek hij een gouden wissel. Na een goed ingeschoten vrije trap liet de keeper van VCB de bal los en stond de Boxtelaar op de goede plaats om de 1-0 binnen te schieten.

Vlak voor het einde had Van de Laak nog een assist op zijn naam kunnen schrijven. Na een diepe bal raasde hij in sneltreinvaart langs zijn tegenstander. Vanaf de achterlijn kreeg hij de bal nog perfect voor het doel. Deze kwam voor de voeten van Valentijn Waals, maar gestoord door een verdediger rolde zijn schot langs de goal.

VCB kreeg in het slotoffensief nog de nodige haast met de daaruit voorkomende overtredingen, maar kon voetballend geen vuist maken. Het gastteam scoorde ook niet in de extra minuten die door arbiter Timmers waren bijgeteld. Daardoor kon Boxtel, ondanks een niet hoogstaande wedstrijd, voor het derde duel op rij drie punten bijschrijven. Zondag 15 maart spelen de Boxtelaren een uitwedstrijd tegen SC Elshout. De aftrap aldaar wordt om 14.00 uur verricht.

p Voetballer Daniel Foster van RKSV Boxtel sleepte met zijn ploeg de drie punten binnen tegen VCB. Ploeggenoot Robin van de Laak maakte de winnende treffer. (Foto: Hans Verberk).