Afbeelding
Foto:

INSPREKERS STRIJDEN DRIE DAGEN LANG OM DE CHRIST CUP

Zeven kletsers staan in de Gemondse romkan

Het driedaagse Gemondse evenement Romkankletsen barst vrijdag 20 maart los. Vanaf 20.00 uur gaan zeven kletsers, waarvan één debutant met elkaar de strijd aan om de Christ Cup. Vrijdagavond 20 maart, klokslag acht uur begint het driedaagse Romkankletsen. De zaal van café Kloosterzicht gaat vrijdag en zaterdag om 19.00 uur open. Op zondag 22 maart begint de lokale en regionale klets een uur vroeger.

Het is dit jaar de 37e keer dat in Gemonde lokale toppers in de romkan staan. Ben van der Sangen vermaakt vanaf het begin als tonprater het publiek. Elk jaar weer is het tot het laatste moment spannend wat hij uit de kan laat rollen. ,,We weten het nog niet zeker, maar hij lijkt dit jaar over een 50-jarig jubileum te vertellen", aldus de organiserende stichting Gimmese Klets.

Een andere oud-gediende is Jan Schellekens, die zijn titel van vorig jaar moet verdedigen. ,,We kunnen hem met recht de godfather van de Gimmese Klets noemen. Dit jaar gaat hij ons vertellen hoe zijn vakantie is verlopen en wie hij daar allemaal tegenkwam", weet het organiserende comité.

AMBULANCEBROEDER

Een jonge deelnemer die vier jaar geleden voor het eerst zijn verhaal vanuit de romkan vertelde, is Willian Schellekens. Hij heeft in de afgelopen jaren al duidelijk laten zien het kletsen onder de knie te hebben en zal zich dit jaar toeleggen op de gezondheid van alle aanwezigen door als ambulancebroeder de nodige tips de zaal in te slingeren.

Een andere jongeling is René Goossens die als Bob in de romkan klimt. Of hij als Bob de Bouwer de zaal gaat verbouwen, of de BOB is en na afloop iedereen naar huis brengt, wordt duidelijk tijdens het Gemondse evenement.

L. VIS

Paul van der Heijden is de derde jonge inspreker die zijn opleiding bij Jan Schellekens heeft gevolgd. Hij zal het publiek met koninklijke allure meenemen in zijn belevenissen als L. Vis.

De nieuwkomer van vorig jaar, Teun van Oorschot, heeft de smaak te pakken en zal laten zien en horen dat hij als Sjaak een ruwe bolster heeft met een blanke pit. De debutant is voor dit jaar Steef Schellekens, een nazaat uit een oud Gemonds geslacht. Hij zal het spits afbijten met zijn buut als Olie Pietje en vertellen over zijn belevenissen aan de pomp. Eén ding is zeker: alles loopt daar gesmeerd.

KAARTJES

De kletsers zijn nog druk bezig om er een mooie avond voor het publiek van te maken en doen hun best om de Christ Cup te winnen. Er is nog een beperkt aantal kaartjes à tien euro per stuk beschikbaar bij de verkooppunten café/zaal Kloosterzicht, Vakzaak Willy Schellekens en Tankstation Schellekens in Gemonde.


p Jan Schellekens won vorig jaar de Christ Cup toen hij in de huid kroop van Dr. Anders. Zal hij zijn titel kunnen prolongeren of gaat een andere Romkankletser er met de prijs vandoor? (Foto: Gimmese Klets).


Rikken en jokeren

De laatste avond rikken en jokeren in het kader van de serie kaartavonden van voetbalvereniging Irene uit Gemonde vindt vrijdag 13 maart plaats. Tevens vindt de prijsuitreiking plaats. De activiteit in het clubhuis aan de Kaal Hoefsteeg start om 20.00 uur, de kantine is open om 19.30 uur. Meedoen kost 2,50 euro per deelnemer.

Wandeling De Geelders

Natuurgebied De Geelders wordt zondag 15 maart bezocht door drie Gastvrij Liempde-gidsen, gevolgd door geïnteresseerde mede-wandelaars. Deelnemers vertrekken om 10.00 uur per fiets naar het gebied vanaf bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Deelname kost vijf euro per persoon. Aanmelden kan via info@liempdsenherd.nl.

Info-avond drugs Esch

Met de avond Taboe Doorbrekend 3.0 geeft welzijnsorganisatie ContourdeTwern een vervolg aan de informatievoorziening over drugsgebruik. Woensdag 18 maart om 19.30 uur vertellen drie meiden hun persoonlijke verhaal in dorpshuis De Es. Ook wordt de situatie in Esch zelf geschetst. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: 06-58 32 98 55.