Afbeelding
Foto:

BOXTELSE BASKETBALLERS NIET OPGEWASSEN TEGEN VELDHOVEN

JRC buigt hoofd voor debutant Vido

Het is een zwaar seizoen voor de basketballers van JRC Boxtel, uitkomend in de tweede divisie. Slechts vijf van de achttien wedstrijden werden gewonnen en de ploeg staat als een na laatste in het klassement. Ook debutant Vido uit Veldhoven, de verrassende nummer vijf, was zondag te sterk in sporthal De Braken. Het werd 64-84.

Hoewel het niet zo lijkt op de ranglijst speelt JRC best aardig; de ploeg kan in de meeste wedstrijden goed meekomen met tegenstander. Wel is een terugval in het vierde kwart de trend geworden.

De gastheren startten sterk dankzij acties van Jaap van Loon en Robin Hulskes. Nadat ook Vido de eerste punten binnengooide, viel het hoge tempo op. JRC bleef, voornamelijk door scores van Freek Clercx, goed bij en pakte zelfs een voorsprong na het eerste kwart: 26-17.

VLUCHT IN TIME-OUT

Het tweede kwart startte dramatisch voor de Boxtelaren, die al snel in een time-out vluchtten om de 7-0 run van Vido te stoppen. Dit had effect. Na de break werden de scores weer gelijk getrokken. JRC sloot het kwart weliswaar met verlies af, maar behield een kleine voorsprong van twee punten. Het derde kwart gaf eenzelfde beeld. Deze keer was het Victor van Lokven die zich liet zien, maar hij kon het gat dat Vido sloeg niet meer dichten. De bezoekers sloten af met een voorsprong van negen punten.

Met veel energie begonnen de Boxtelse basketballers aan het vierde kwart, maar toen Veldhovenaren verder afstand namen, doofde hun geestdrift en kwam het spel van JRC niet meer van de grond.


Topscorers: Jaap van Loon, 17 punten en Freek Clercx, 13 punten.


u Kai Elissen van JRC Boxtel zet hier een lay-up op en scoort. Tegenstander Vido uit Veldhoven, debutant in de tweede divisie en de verrassende nummer vijf, bleek in sporthal De Braken met 64-84 te sterk voor de thuisploeg. (Foto: Hans Verberk).


Tijs van Bragt komt niet

Oud-Boxtelaar Tijs van Bragt zou zaterdag 21 maart zijn gedichtenbundel Bonterik Sterrenzager in Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker presenteren, maar de voordracht gaat niet door vanwege het coronavirus. Uit voorzorg is de boekpresentatie van de poëet afgelast. Een nadere datum is nog niet bekend.


Heren van Boxtel

Pater Hans de Visser geeft op zondag 22 maart vanaf 11.15 uur een lezing over de adellijke heren die in vroeger eeuwen over Boxtel en omgeving heersten. De voordracht vindt plaats in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat 18. Aanmelden voor deze presentatie kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98. De entree bedraagt vijf euro.


Smartlappenavond

Een keur aan meeslepende smartlappen en stoere zeemansliedjes klinkt maandag 23 maart door gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7. Het Dükerskoor treedt er op vanaf 20.00 uur. De deuren gaan een halfuur eerder open. De zanggroep nodigt het aanwezige publiek uit mee te zingen en deelt daarvoor tekstbundels rond. De toegang tot het evenement is gratis.

Het Groene Woud

Landschapsorganisatie Het Groene Woud houdt dinsdag 7 april vanaf 19.30 een thema-avond over de financiering van natuur-en landschapsprojecten met vijf sprekers. Om 19.00 uur is er inloop aan de Oisterwijksebaan 8a in Berkel-Enschot. De bijeenkomst kost dertig euro; vrienden betalen de helft. Aanmelden kan door een e-mail te sturen met naam, telefoonnummer en aantal personen naar streekhuis@hetgroenewoud.nl..


Dolop Disco

Dolop Disco houdt op zaterdag 4 april opnieuw een feest in jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat. De activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking die ouder dan achttien zijn, duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Er wordt ook en 'prikkelvrije zone' ingericht, voor wanneer bezoekers een rustmomentje nodig hebben. Entree kost drie euro. Meer informatie is te verkrijgen via www.dolop.eu of telefoonnummer (0411) 76 00 05.


Jeu de boules Liempde

Het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt start dinsdag 7 april met wekelijkse jeu-de-boulesavonden op clubterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk. Liefhebbers van het balspel zijn iedere dinsdag om 19.00 uur welkom. Deelname is gratis.