Afbeelding
Foto: Toon van Ruremonde

ENERVERENDE WEDSTRIJD MET ZES DOELPUNTEN IN LIEMPDS SPORTPARK DE ROODE BLEEK

DVG-aanhang terneergeslagen na puntendeling

De stemming was een beetje 'down' bij de DVG-aanhang na de wedstrijd in sportpark De Roode Bleek tegen Nieuwkuijk. Na een 3-1 voorsprong bij rust betekende een matige tweede helft slechts één punt in plaats van de volle drie. Opvallend: ook de uitwedstrijd tegen Nieuwkuijk eerder dit seizoen was zo’n aparte partij waarin beide ploegen een helft beter waren. En dezelfde einduitslag prijkte ook zondag op het scorebord: 3-3.

Vroeg in de wedstrijd gebeurde er al van alles. DVG was niet bij de les en in de aanval kwam Nieuwkuijk in een een-op-eensituatie met de Liempdse keeper Paul Winters. Ten koste van een hoekschop werd een vroege openingsgoal voorkomen. Kort daarop volgde een rare situatie waar naderhand nog over werd nagepraat. Een speler van Nieuwkuijk raakte geblesseerd bij het blokken van een bal. De gasten hielden balbezit en speelden door, terwijl iedereen riep de bal buiten te trappen. De aanval werd echter voortgezet en met een hard schot laag over de grond werd sluitpost Winters nu wel gepasseerd: 0-1. Met de brancard werd de gekwetste Nieuwkuijk-speler afgevoerd.

Bijna werd het 0-2 toen een bal op de lat uiteenspatte. Vanuit een corner zette DVG de gelijkmaker op het bord. Een afvallende bal werd door Bas Smulders in een streep naar de linker bovenhoek gestuurd: 1-1. Het tij keerde in het voordeel van de thuisploeg. Even later kopte Smulders een uittrap van de keeper van Nieuwkuijk meteen terug. Tommy van Schijndel reageerde alert. Met de punt van zijn schoen kon hij de bal nog net naast de uitgelopen doelman tikken: 2-1.

Kort voor rust scoorde Bas van Houtum een voor hem typerende goal. Hij schatte een voorzet van Twan van den Broek op waarde. Van Houtum kwam voor zijn belager en kopte de bal keurig tegen de touwen: 3-1. Dit was ook de ruststand en iedereen geloofde dat DVG de punten in eigen huis moest kunnen houden. Te meer omdat de uitploeg al twee keer vanwege blessures moest wisselen.

VERBOUWEREERD

Na de thee waren er kansjes voor DVG om de score uit te breiden naar een veilige 4-1. Van den Broek was dichtbij een treffer en koos voor het schot, terwijl afleggen achteraf gezien beter was geweest. Nieuwkuijk probeerde het wel maar was niet in staat tot echte kansen te komen.

Toch maakte het gastteam de aansluitingstreffer: een prachtig afstandsschot belandde via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal achter een verbouwereerde Winters. Dit gaf hoop aan Nieuwkuijkse zijde en DVG was het spoor bijster. Geen balbezit, geen combinaties... Kortom, het werd eenrichtingsverkeer. De gelijkmaker werd dan ook vlot geïncasseerd. Na een rommelige situatie in de Liempdse verdediging ontstond er plots vreugde bij de gasten: 3-3.

DOMME PECH

Inmiddels was ook een derde speler van de tegenstander geblesseerd uitgevallen. Niet vanwege harde tackles maar gewoon door domme pech. Het leek bij deze stand te blijven maar toch was er nog een riante kans voor Nieuwkuijk. Een handig uitgelokte overtreding binnen het strafschopgebied betekende een penalty voor de uitspelende ploeg. Doelman Winters toonde zich vorig jaar tijdens een penaltytoernooi al een ware killer en hij stopte deze pingel ook. Het bleef bij 3-3. Er was onvrede achteraf bij beide trainers die meer verdiend dachten te hebben dan het ene punt voor hun ploegen. Zondag 14 maart speelt DVG vanaf 14.00 uur de uitwedstrijd tegen FC Engelen.

DVG-2 verspeelde een zekere overwinning en moest met lege handen terug naar Liempde. Een 0-3 achterstand van Nulandia 3 werd in een 4-3 eindresultaat omgebogen. De DVG-vrouwen hebben de smaak en stijgende lijn te pakken. In Nijnsel werd met 1-4 gewonnen, mede dankzij twee doelpunten van Imke van Abeelen.


p Er werd lustig op los gespeeld in de wedstrijd van DVG tegen Nieuwkuijk. Na een enerverende partij, hielden de twee ploegen met 3-3 elkaar in evenwicht. (Foto: Toon van Ruremonde).


SENIOREN

Uitslag zaterdag 7 maart

Zigo 2 - DVG ZA 1        3-1

Uitslagen zondag 8 maart

DVG 1 - Nieuwkuijk 1        3-3

Nulandia 3 - DVG 2        0-0

Heeswijk 5 - DVG 3        3-0

DVG 5 - Schijndel 8        0-7

DVG 6 - Mariahout 5        5-1

Nijnsel VR2 - DVG VR 1        1-4

JEUGD

Uitslagen zaterdag 7 maart

DVG JO7- 1 - DVG JO7-2        7-7

Sparta '25 JO8-3G - DVG JO8-1        4-6

Were Di JO11-1 - DVG JO11-1        6-0

DVG JO11-2 - HVCH JO11-3        1-13

DVG JO10-1 - EFC JO10-1G        0-6

DVG JO10-2 - Avanti '31 JO10-2        1-10

OJC JO10-9 - DVG JO10-3        1-4

DVG JO13-1 - Wodan JO13-1        3-4

BVV JO13-1 - DVG JO13-2        6-1

Bergeijk JO15-1 - DVG JO15-1        3-1

DVG JO15-2 - Were Di JO15-2        1-3

Avesteyn JO17-1 - DVG JO17-1        4-0

VOAB MO17-1 - DVG MO17-1        1-8

DVG JO19-1 - Erp JO19-1        4-0


CORONAVIRUS HOUDT AANSPANNINGEN THUIS

Boxtelse menmarathon gaat zondag niet door

Jan Hermens

De paarden blijven op stal, de wagens in de schuur. Vanwege het dreigende coronavirus gaat de voorjaarsmarathon van de Boxtelse menvereniging Aangespannen Ontspanning die zondag 15 maart zou plaatsvinden bij manege De Langspier, niet door. Liefhebbers missen daardoor een spectaculair en soms hilarisch sportevenement. ,,Er heeft ooit iemand met een Shetlander met een snorkel meegedaan. Vanwege de waterbak", lacht clublid Helmi Hendriks.

Een nadere datum voor het evenement is nog niet bepaald. ,,We zijn in overleg", aldus Hendriks. Ze vertelt hoe de wedstrijd eruit zou hebben gezien. ,,Van Fjord tot Fries, van Shire tot Shetlander, ieder paard of elke pony die gewend is een wagen te trekken, had in principe aan de meet mogen verschijnen. Er zouden zo'n vijftig aanspanningen meedoen uit de wijde regio en zelfs uit België. Het ging om enkel-, dubbel- en vierspannen."

De menners hadden eerst een wegtraject van zo'n zes kilometer door Sparrenrijk moeten leggen, met tijd als cruciale factor. Daarna stond een vaardigheidsparcours bij manege De Langspier op het programma. ,,Zo'n parcours bestaat uit poortjes van pionnen met tennisballen erop. De combinaties moeten deze passeren zonder de ballen van de pionnen te stoten." Ook tijdens dit onderdeel tikt altijd de klok.

WATERBAK

Een hindernisparcours vormt doorgaans het spectaculaire slotstuk van de menmarathon van Aangespannen Ontspanning. ,,Er waren nu zes hindernissen bedacht, waaronder de bekende waterbak. Letterlijk een spetterende barrière. De deelnemers moeten het geheel tijdens een wedstrijd in een bepaalde volgorde afwerken. Ze mogen wel hun eigen route bepalen. Met een onervaren paard neemt een menner de bochten bijvoorbeeld wat ruimer. Dat is eenvoudiger. Een door de wol geverfde combinatie stuurt wellicht wat strakker in."

Diervriendelijkheid en veiligheid staan voorop tijdens elk evenement dat de vereniging op touw zet. Hendriks: ,,De eigenaars koesteren hun pony's en paarden, ze hechten grote waarde aan het welzijn van de viervoeters."


q De waterbak is een spectaculaire hindernis die ook dit jaar deel uitgemaakt zou hebben van de voorjaarsmarathon van Aangespannen Ontspanning. Het coronavirus gooit roet in het eten, de wedstrijd is afgelast. (Foto: Gerard Schalkx, 2017).

Afbeelding