Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HARDLOOPWEDSTRIJD IN AANTOCHT

FAC Paasloop van Marvel luidt sportief de lente in

Een 'gezellige hardloopwedstrijd' zo omschrijft atletiekvereniging Marvel de FAC Paasloop. En gezien het aantal deelnemers is de organisatie niet de enige partij die deze mening is toegedaan. Vorig jaar deden er 230 mensen aan mee en ook de komende editie worden weer veel deelnemers verwacht.

De FAC Paasloop luidt als het ware de lente in met de hardloopwedstrijd op 13 april, tweede paasdag. Het parcours gaat, na de start op de atletiekbaan aan de Voetboog 24, door de groene dorpsrand van Boxtel en het buitengebied. Deelnemers aan de langste afstand pakken de fraaie Dommel-oversteek via de ‘Hooibrug’ mee. Voor alle afstanden is een ronde uitgezet, respectievelijk 10,5, 5,7 en 1,2 kilometer. De Paasloop vormt een attractief evenement voor de recreatieve loper, die tevens voor de afstand van 5.700 meter kan kiezen.

RECORD

Ook de wedstrijdloper kan er uit de voeten. Zo werd vorig jaar een parcoursrecord gevestigd door het destijds achttienjarige talent Renee Sijbesma uit Heeze met veertig minuten en vier seconden.

Voor de jeugd zijn er dit jaar twee afstanden met een apart klassement. De kidsrun van 1.200 meter start om 10.30 uur. Voor de jeugd van dertien tot en met vijftien jaar is er de ronde van 5,7 kilometer, die samen met de seniorenwedstrijd over de langste afstand om 11.00 uur start.

Deelnemers die zich voor dinsdag 7 april inschrijven, krijgen korting en ontvangen op de dag van de wedstrijd een startnummer met naam. Inschrijven kan ook nog op de wedstrijddag zelf. Na afloop van het sportieve evenement krijgen hardlopers een gratis drankje. Meer informatie en aanmelden kan via www.avmarvel.nl. Direct inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl door op die website te zoeken naar Paasloop Boxtel.


p AV Marvel maakt zich op voor de FAC Paasloop, die 13 april zal plaatsvinden. De editie van vorig jaar trok circa 230 deelnemers. (Foto: Hans Verberk, 2019).


LIBRE-SPELERS WINNEN OVERTUIGEND

't Ivoor nestelt zich in de top drie van de ranglijst

De biljarters van 't Ivoor bleken vorige week een maatje te groot voor De Hazelaar. Het eerste libre-team won van de ploeg uit Rosmalen met 29-20.

Rosmalen liet belangrijke punten liggen. Fouad Hasbani van 't Ivoor haalde als eerste belangrijk uit tegen kopman André Korsten. De Boxtelse biljarter had in zijn laatste drie beurten van de partij in totaal 112 caramboles op de tafel neergelegd. De serie americain beheerst hij steeds beter. Hasbanie beslechtte de partij met series van 33, 23 en 56 en in tien beurten in diens voordeel.

Chris Fasseur deed het iets minder goed, maar wachtte gewoon zijn kans af. Hij bleef gedurende zijn partij zijn tegenstander Albert Kwaks volgen. Die verloor aan het einde van de partij zijn concentratie. Fasseur maakte daar gebruik van. Ook hij zette de partij naar zijn hand.

Peter van Giersbergen wist door een hoge serie van 33 caramboles gedurende de partij zijn Rosmalense tegenstander Peter Schuurmans bij te blijven. Over en weer werden mondjesmaat caramboles gemaakt. Dit duurde tot aan de 31e beurt. Schuurmans wist uiteindelijk de partij uit te maken. Van Giersbergen moest er op dat moment nog vier maken en scoorde daardoor geen tien, maar negen punten.

SPANNING

De Boxtelse formatie strijdt nog volop mee om de titel, maar de tussenstand is nagelbijtend spannend. De onderste vier teams van de ranglijst hebben nog een inhaalwedstrijd te goed en kunnen zomaar de Boxtelse ploeg weer passeren. BBG uit Haarsteeg is ondertussen van de eerste plaats verstoten. Er kan nog van alles gebeuren. Ieder team heeft een kleine kans in de spannende competitie.


Programma maandag 16 maart

't Ivoor 3 - NAL 2        (klein) 13.00

't Ivoor 1 - NAL 5        (klein) 13.00

't Ivoor 4 - De Baarzen 2        (klein)13.00

Programma dinsdag 17 maart

De Haarstek 3 - 't Ivoor 5        (klein) 13.00

De Hopbel 3 - 't Ivoor 8        (klein) 13.00

De Hazelaar 2 - 't Ivoor 1        (klein) 19.30

't Ivoor 1 - BV Elsie 2        (klein) 20.00

Programma woensdag 18 maart

NAL 7 - 't Ivoor 6        (klein) 13.00

't Ivoor 7 - NAL 8        (klein) 13.00

't Ivoor 2 - Rio Bar 2        (groot) 19.30

R. Events Palace 4 - 't Ivoor 2        (klein) 20.00

Ons Trefpunt 1 - 't Ivoor 3        (klein) 20.00

Programma donderdag 19 maart

VOP 1 - 't Ivoor 2        (klein) 13.00

't Ivoor 9 - De Hazelaar 5        (klein) 13.00

Programma vrijdag 20 maart

De Klok 1 - 't Ivoor 4        (klein) 20.00


't Wapen op de pijnbank in Venray

Tegen de ploeg van VOP/De Witte Hoeve kon het Liempdse kaderteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank geen vuist maken. De biljartformatie verloor met 8-1.

Alleen Ton Rovers wist, in de nabeurt met een serie van 22, nog een punt te behalen. Hij speelde een mooi gemiddelde: 16.66 met een hoogste serie van 58. Peter van Lierop speelde behoorlijk goed maar ook dat was niet genoeg voor de winst. Leo van Hastenberg en Henry van Dijk kregen geen kans tegen de Limburgers.

Het tweede libre-team verstevigde zijn koppositie door nogmaals de maximale dertig punten te scoren tegen concurrent ’t Ivoor 2 uit Boxtel. Patrick Sterrenburg won in 24 beurten van Henk van Boxmeer. Edward Korsten had 29 beurten nodig om Theo van Dongen te verslaan. Cor van Beers versloeg in 26 beurten Ad van Os. Royal Events Palace was te sterk voor de derde libre-ploeg, die de wedstrijd verloor met 17-30.


Inhaalweekend voor handballers van HCB '92

Handbalclub HCB '92 had afgelopen weekend een inhaalweekend. Hoewel de competitie komend weekeinde weer hervat zou worden, heeft het coronavirus daar nu een streep door gezet. De handbalbond heeft op last van het NOC*NSF alle wedstrijden in Brabant afgelast.

Uitslagen zaterdag 7 maart

HCB '92/Zephyr DC1 - OHC '01        23-26

HCB '92 D1 - OHC '01 D2        9-5


Uitslagen zondag 8 maart

Tremeg HB1 - Zephyr/HCB '92 HB1        28-16

HCB '92 DA1 - Dos '80        15-26

Acritas HS2 - Aristos/HCB '92 HS2        22-18