Afbeelding
Foto:

SCHOOL VOOR ALLE JONGENS EN MEISJES

Vastenactie in teken van
onderwijs en ondernemerschap

De campagne van Vastenactie 2020 staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Een van de doelen is ervoor te zorgen dat in 2030 alle jongens en meisjes in de wereld de basis- en middelbare school kunnen afmaken.

Ook moeten alle mannen en vrouwen toegang krijgen tot betaalbaar en goed beroeps-, technisch-, en hoger onderwijs. Mensen die kwalitatief goed onderwijs hebben gevolgd, zijn beter in staat een zelfstandig bestaan op te bouwen voor zichzelf en hun gezin.

Gebrek aan scholing is een belangrijke oorzaak van werkloosheid en armoede. Overigens biedt een baan niet automatisch een uitweg uit de armoede. Wereldwijd leven 783 miljoen mannen en vrouwen mét een baan toch in armoede. Ze doen veelal ongeschoold, slecht betaald werk, vaak in onveilige en mensonwaardige omstandigheden.


Een hemels diner in de protestantse kerk van Boxtel

In de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 in Boxtel wordt vrijdag 27 maart een maaltijd geserveerd met gerechten uit verschillende culturen. Deze activiteit wordt gehouden in het kader van het vredesproject Voetstap en duurt van 18.00 tot 21.00 uur.

Het diner is een knipoog naar de verhalen van Abraham en Ibrahim en wordt samengesteld door koks van zowel de Protestantse Gemeente als de Turkse en de Marokkaanse moskee. Iedereen die van de verschillende gerechten wil proeven en daarbij in gesprek wil gaan met andere gasten is welkom. Bezoekers hoeven niet culinair begaafd of gelovig te zijn, het belangrijkst is dat zij een open oor voor een ander hebben, ook als die uit een andere cultuur komt. Verhalenvertellers van Babel Bibliotheek Boxtel omlijsten de maaltijd. Zij vertellen verhalen over de aartsvader, die in de westerse traditie Abraham heet en in de oosterse Ibrahim.

Tijdens het project Voetstap houden diverse organisaties activiteiten waarin culturen elkaar ontmoeten. Het project wordt afgesloten met een presentatie tijdens de Bazaar op zondag 28 juni.

Aanmelden voor het gratis diner is mogelijk tot vrijdag 20 maart via e-mail: mariannevankrimpen@gmail.com. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd. Kijk voor meer informatie over Voetstap op www.voetstapvoorvrede.nl.



Senioren

Seniorenvereniging KBO heeft komende week de volgende activiteiten voor haar leden op het programma staan.

DINSDAG 17 MAART

13.30 jaarvergadering in De Walnoot.

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag in De Rots.

14.00 kienen in De Rots.

DONDERDAG 19 MAART

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 20 MAART

13.30 rikken en jokeren in De Rots.