V.l.n.r.: Petro van Pelt, Christo van Pelt, Michael van Kasteren, Anne-Bob van den Braak en Henry van Pelt van sportschool 2BCOME. (Foto: Sander van Kasteren).
V.l.n.r.: Petro van Pelt, Christo van Pelt, Michael van Kasteren, Anne-Bob van den Braak en Henry van Pelt van sportschool 2BCOME. (Foto: Sander van Kasteren). Foto: Sander van Kasteren

SPORTSCHOOL 2BCOME START OP LADONK

Techniek, teamgevoel en trainen komen samen

Boxtel is een nieuwe sportschool rijker: 2BCOME. De sportschool werkt persoonlijk en doelgericht met technieken uit de vecht- en verdedigingskunst. Gisteravond was de opening in het pand van dansstudio Rawneal, gevestigd in een unit van het bedrijvenverzamelgebouw aan de Van Salmstraat 129.

Wie denkt dat er enkel nieuwe karatekids worden opgeleid bij 2BCOME, komt bedrogen uit. Lekker samen sporten voor jong én oud, met technieken uit de vechtsport. Dat is wat centraal staat bij de nieuwe sportschool.

DOELEN STELLEN

Docenten Christo, Petro en Henry van Pelt, Michael van Kasteren en Anne-Bob van den Braak hebben het stellen en behalen van persoonlijke doelen hoog in het vaandel staan. Die doelen kunnen zowel fysiek als mentaal zijn, legt gediplomeerd docent Michael uit: ,,Bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, lenigheid, concentratie of weerbaarheid kan een streven zijn.” Het vijftal wijst op de slogan: ‘Become the better you’. ,,Vandaar dat we ook 2BCOME heten”, legt Petro uit. ,,De methode is voor ons niet heilig, maar juist de mens die traint staat bij ons centraal.”

Iedereen vanaf zeven jaar is welkom, ongeacht trainingsdoelen of ervaring. Zo kunnen bijvoorbeeld rugbyers, voetballers of hockeyers die aan hun techniek of kracht willen werken, ook bij de sportschool terecht.

ONDERDAK IN DANSSTUDIO

De vijf initiatiefnemers kwamen elkaar in het verleden al diverse malen tegen bij de verschillende vecht- en verdedigingssporten die zij beoefenden. Bij dansstudio Rawneal op bedrijventerrein Ladonk vonden zij een vast onderkomen om zelf hun kennis over te dragen.

Er zijn wekelijks trainingen voor volwassenen op dinsdag 20.00 tot 21.00 uur. Op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur trainen de kinderen. Iedere week neemt een andere instructeur het voortouw, waarbij de vier anderen een ondersteunende rol invullen. Wie een keer wil meedoen, vindt meer informatie op de Facebook-pagina @2BCOMEBoxtel en op www.rawneal.nl. Een keer vrijblijvend binnenlopen op een trainingsavond is ook geen enkel probleem.