Bouwvakkers verwijderden gisteren de huizenhoge letters van de voorgevel van het pand waar de voormalige schoenenleverencier Bovendeert was gevestigd. De letter O hangt in spanbanden; de B ligt al op de grond. (Foto: Jules Hameleers).
Bouwvakkers verwijderden gisteren de huizenhoge letters van de voorgevel van het pand waar de voormalige schoenenleverencier Bovendeert was gevestigd. De letter O hangt in spanbanden; de B ligt al op de grond. (Foto: Jules Hameleers). Foto: Jules Hameleers

LADONK VERLIEST MARKANTE BETONPUI

Huizenhoge gevelletters Bovendeert zijn niet meer

Toen de Boxtelse firma Bovendeert Schoenen in december 2018 failliet ging, rees direct de vraag wat met het hoofdkantoor op bedrijventerrein Ladonk zou gebeuren. Het in 2010 geopende pand was niet zomaar geschikt voor overname: de naam van het failliete bedrijf vormde namelijk de voorgevel van het gebouw.

Gisteren was het zo ver: de wel acht meter hoge letter B werd naar beneden getakeld en plat voor het pand aan de Schouwrooij gelegd. Op de gevel stond een halfuur lang slechts 'Ovendeert' te lezen, tot ook de rest van de letters naar beneden kwam. Stuk voor stuk schroefden werklieden de bouten los, bevestigden spanbanden aan de betonnen gevaarten en haalden ze van de voorgevel.

Familiebedrijf Bovendeert Schoenen, met een geschiedenis van vele decennia, ging ruim een jaar geleden failliet. Schoenenwinkel Nelson nam toen enkele winkels in de regio over. Het bedrijf had in Boxtel geen verkooppunt; op bedrijventerrein Ladonk was slechts het hoofdkantoor gevestigd.

NIEUWE HUURDER

Er is een nieuwe huurder gevonden voor het pand aan de Schouwrooij. Welk bedrijf zich daar vestigt, is nog niet duidelijk.



p Bouwvakkers verwijderden gisteren de huizenhoge letters van de voorgevel van het pand waar de voormalige schoenenleverencier Bovendeert was gevestigd. De letter O hangt in spanbanden; de B ligt al op de grond. (Foto: Jules Hameleers).