(Ver)andercafé vertoont vier klimaatfilms

Het (Ver)andercafé presenteert dit jaar een viertal films over de opwarming van de Aarde en de klimaatontwrichting. Ook de vele hoopgevende initiatieven en de kringlooplandbouw komen aan bod. De eerste film, Before the Flood, is donderdag 19 maart vanaf 20.00 uur te zien in gemeenschaphuis De Rots.

Before the Flood is een documentaire over de gevolgen van de klimaatverandering en de schade aan de natuurlijke leefomgeving. In opdracht van National Geographic reisden de acteurs Leonardo DiCaprio en Fisher Stevens de wereld rond; zij werkten drie jaar aan dit project. De film schetst een onthutsend beeld van de gevolgen van de klimaatontwrichtingen en gaat de dialoog aan met wereldleiders, wetenschappers en activisten.

Toeschouwers zien hoe DiCaprio alle uithoeken van de wereld bezoekt, op zoek naar antwoord op de vraag hoe voorkomen kan worden dat de opwarming van de Aarde de wereld helemaal vernietigt. De film brengt niet alleen de urgentie van het onderwerp duidelijk in beeld, maar laat ook zien wat individuen kunnen doen voor duurzaamheid.

De volgende films in deze serie worden in De Rots vertoond op 11 juni (Theater of life), 10 september (Tomorrow) en 29 oktober (Winst met kringlooplandbouw). De entreeprijs bedraagt steeds vijf euro; de filmavonden beginnen om 20.00 uur. Vanaf een halfuur voor aanvang is de zaal open.

MOED HOUDEN

(Ver)andercafé is een initiatief van Transitie Boxtel en beoogt met deze avonden allerlei onderwerpen te belichten omtrent duurzaamheid. Aangezien de organisatoren van verandering houden en ook de moed er in willen houden bieden zij een programma aan dat zowel hoopgevend is voor de toekomst, maar ook de urgentie laat zien om veranderingen in gang te zetten.


Kort Nieuws


Vrouwendag Boxtel

In gemeenschapshuis De Walnoot in Boxtel wordt zondag 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. De dag staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Vanaf 19.00 uur zijn vrouwen en meisjes vanaf veertien jaar welkom. Het Wereldkoor treedt op, er wordt gepraat over vrijheid en er is een pubquiz. De bijeenkomst duurt tot 23.00 uur. De entree is drie euro.