Essche Boys zorgt voor stunt op Bossche kunstgrasmat

In een moeizame uitwedstrijd op het kunstgras van Wilhelmina, zorgde Essche Boys alsnog voor een stunt. Waar vooral de Bossche thuisploeg genoeg kansen kreeg, waren het de bezoekers die de er met de overwinning vandoor gingen.

Essche Boys begon goed en kwam regelmatig tot kleine kansen. Het ontbrak echter steeds aan scherpte. Wilhelmina werd om diezelfde reden ook niet echt dreigend. Na twintig minuten spelen hadden de blauw-witten op voorsprong moeten komen, maar spits Robin van Beek raakte de bal niet goed. Na een half uur kreeg Wilhelmina ook kansen om de score te openen, maar de Essche keeper Bart Spooren en de paal voorkwamen dat.

Bij de gasten vloeiden de krachten voor rust al weg. Door het slechte weer en de carnaval is er de laatste weken nauwelijks getraind door de mannen van coach Leon van Wanrooij. Toch wist Essche Boys met hangen en wurgen de rust te halen met een 0-0 stand.

GOEDKOOP

Na de thee werden de Esschenaren direct gedwongen te verdedigen en kreeg Wilhelmina gemakkelijk een penalty. Rob van Rooij hield zijn tegenstander licht vast, maar de spits van de thuisploeg, die zich in een kansloze positie had gemanoeuvreerd, besloot te gaan liggen. Goalie Spooren hield de strafschop echter tegen.

Wilhelmina bleef hierna zoeken naar de voorsprong, maar vond het lastig om tot echt grote kansen te komen. Dit was vooral te danken aan de Essche verdedigers, die compact stonden en weinig ruimte weggaven. Tot frustratie van de Bosschenaren. Die ergernis werd twintig minuten voor het einde nog groter toen Essche Boys uit het niets op voorsprong kwam.

Dennis Vorstenbosch veroverde de bal en gaf deze meteen door op de vrijstaande Yannic van Gerven, die knap afrondde. Hierna was het voor de Esschenaren nog een kwestie van de tegenstander afhouden. Ondanks enkele grote kansen en goed verdedigend werk van de bezoekers, kreeg Wilhelmina de gelijkmaker niet meer op het scorebord en bleef het dus bij 0-1.