Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

THE STAR COMPANY PUBLICEERT VIDEOCLIP

'Ik wil taboe kansarme kinderen doorbreken'

PÅL JANSEN

Kansen voor Kinderen Boxtel. Onder die naam is Inge van den Biggelaar bezig met het oprichten van een stichting. Met het uitkomen van de videoclip het Klimaatlied van The Star Company, maakt de Liempdse het nieuwe initiatief wereldkundig. ,,Het doel is kinderen te begeleiden naar hun passie."

Als mede-oprichtster van The Star Company, ziet Van den Biggelaar het vaak met lede ogen aan: kinderen willen graag meezingen, maar niet altijd is in hun gezin het geld om de lessen te kunnen betalen. En, zo weet Van den Biggelaar, datzelfde geldt ook voor andere culturele activiteiten waar jeugd aan mee wil doen. ,,Met Kansen voor Kinderen wil ik daarom deze gezinnen een financieel steuntje in de rug geven zodat jeugd van 0 tot 18 jaar ook mee kan doen aan culturele activiteiten in Boxtel. Denk aan dans, maar ook toneel, of misschien wel sport..."

OPRICHTING

Het idee voor het initiatief had Van den Biggelaar al langer in haar hoofd zitten. Jaarlijks houden de leerlingen van The Star Company namelijk een benefietconcert. Ook worden met het uitbrengen van een cd inkomsten vergaard. En die opbrengst gaat telkens volledig naar goede doelen. ,,Zo ging vorig jaar 500 euro naar Het Vergeten Kind in 's-Hertogenbosch, ook bedoeld voor kansarme kinderen. Maar ik dacht: die hebben wij natuurlijk ook in Boxtel."

PASSIE

Dus is Van den Biggelaar druk bezig met de oprichting van de stichting Kansen voor Kinderen Boxtel. Het vrijwilligersinitiatief zal niet alleen inkomsten verwerven zodat ook kansarme jeugd mee kan doen aan culturele activiteiten, er wordt ook gezorgd voor begeleiding. ,,Als sociale ondersteuning. Eerst gaan we het gesprek aan met de ouders om te kijken wat de passie is van hun kind of kinderen. En vervolgens zoeken we naar verenigingen of andere organisaties in hun buurt die daarin iets te bieden hebben."

Doel is niet alleen om te zorgen dat de jonge deelnemers hun talenten kunnen ontplooien, maar ook uit een sociaal isolement worden gehaald: zodat ook de kinderen uit kansarme gezinnen op cultureel gebied deel kunnen nemen aan activiteiten. ,,En we willen ook het taboe doorbreken omtrent dit onderwerp door te zorgen dat er aandacht voor komt."

Jaarlijks halen de jonge zangers en zangeressen van The Star Company met een benefietconcert én cd-verkoop zo'n tweeduizend euro. Onderdeel vormt telkens een videoclip met origineel nummer. Dit jaar is dat het Klimaatlied waarin tevens burgemeester Ronald van Meygaarden en wethouders Peter van de Wiel, Marusjka Lestrade en Herman van Wanrooij een rol spelen.

SPONSORING

Het benefietconcert is zondag 22 maart om 15.00 uur in theater De Speeldoos in Vught. Entree bedraagt tien euro voor jeugd tot en met zestien jaar en vijftien euro voor ouder publiek. De opbrengsten daarvan gaan naast Kansen Voor Kinderen Boxtel, ook naar de Voedselbank Boxtel (waarvoor vorig jaar al 1.500 euro werd ingezameld). ,,Ook dat laatste doel vinden we een belangrijk lokaal initiatief, en toevallig heeft de Voedselbank dit jaar een nieuwe auto nodig", verklaart Van den Biggelaar. Voor de kosten van het maken van de cd's en het afhuren van de theaterzaal worden sponsors gezocht.

Een cd met daarop het Klimaatlied en drie bonustracks van de zingende leden van The Star Company, kost 7,50 euro. Zowel cd's als kaarten kunnen worden besteld bij Van den Biggelaar via telefoonnummer 06-21 24 00 63 of e-mail: ingeving@hotmail.com. ,,We proberen op allerlei manieren geld binnen te schrapen", lacht Van den Biggelaar.


pThe Star Company nam begin februari op de Markt in Boxtel het Klimaatlied op, in aanloop naar het benefietconcert op zondag 22 maart. De opbrengsten gaan naar Kansen voor Kinderen Boxtel en de Voedselbank Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).


Eervolle VEB-nominatie voor Doevendans Beveiliging Boxtel

Het Boxtelse bedrijf Doevendans Beveiliging is door Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) genomineerd voor de titel Beveiligingsbedrijf van het jaar.

Nominaties worden toegewezen op basis van periodieke inspecties die de VEB uitvoert. Tijdens deze controles wordt onder andere beoordeeld of bedrijven voldoen aan de kwaliteitseisen. Enkel de uitblinkers maken kans op een nominatie. ,,We zijn enorm trots op deze bijzondere eer", vertelt technisch directeur Ron Doevendans. ,,Natuurlijk willen we de titel heel graag winnen, maar deze nominatie is voor ons al een absolute erkenning. Een bijzondere kroon op ons werk."

Elk jaar worden uit de ruim vijfhonderd aangesloten technische installatiebedrijven en honderd particuliere beveiligingsorganisaties respectievelijk vijf en drie genomineerden gekozen. Tijdens de ledenvergadering op donderdag 12 maart wordt bekendgemaakt wie de winnaars in beide categorieën zijn. De prijsuitreiking wordt verzorgd door Fred Teeven (voormalig staatssecretaris van Justitie en Veiligheid) en Ellie Lust (televisiemaker en oud-politiewoordvoerder).


q Zittend v.l.n.r. Ron Doevendans met zijn ouders Angelique en Rien, de grondleggers van Doevendans Beveiliging. Achter hen Lars Brohet (links) en Peter Spierings. (Foto: eigen collectie).

Voor (v.l.n.r.): technisch directeur Ron Doevendans met zijn ouders Angelique en Rien Doevendans, de grondleggers van Doevendans Beveiliging. Achter hen Lars Brohet (links) en Peter Spierings.