De Gildenbondsharmonie in actie tijdens haar Nieuwjaarsconcert in de Tijberzaal, begin januari 2020.
De Gildenbondsharmonie in actie tijdens haar Nieuwjaarsconcert in de Tijberzaal, begin januari 2020. Foto: Bert Pijpers

UITWISSELINGSCONCERT MET 'LENTEKRANS' UIT LINNE IN TIJBERZAAL

Gildenbonds maakt zich op voor NK

De Gildenbondsharmonie neemt eind maart deel aan de strijd om het open Nederlands kampioenschap voor harmonieën in Barneveld. In aanloop daar naartoe ontvangt het orkest zondagmiddag 15 maart de Koninklijke Harmonie Lentekrans uit het Limburgse Linne voor een optreden in de Tijberzaal. De toegangsprijs tot het concert bedraagt 7,50 euro.

Onder leiding van Txemi Etxebarria vertolken de muzikanten van de Gildenbondsharmonie Battle of Hearts van de Belgische componist Bert Appermont. Dat is het verplichte concourswerk in de eerste divisie, waarin de Boxtelaren zich zaterdag 28 maart in Barneveld laten beoordelen door een jury. Daarnaast klinken de populaire ouverture Barbier van Sevilla (Rossini) en Intermezzo Sinfonico (Mascagni).

REPETEREN

Voor het concoursoptreden wordt momenteel druk gerepeteerd om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het uitwisselingsconcert met Lentekrans geldt daarbij als een nuttige tussenstap om te kijken wat er nog verbeterd kan worden, zo laat woordvoerder Bert Pijpers weten.

HEMELBESTORMERS

Het gastorkest uit Linne behoort al jarenlang tot de nationale top van blaasorkesten. Het heeft al eens het prestigieuze open Nederlands harmoniekampioenschap gewonnen, toen dat werd georganiseerd door het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. En nog steeds speelt het ensemble, nu onder leiding van dirigent Jos Simons, op hoog niveau. In Boxtel klinkt onder meer 12 Seconds To The Moon, een muzikale ode aan hemel- en ruimtebestormers. Ook klinkt een medley met filmmuziek van John Williams. Voorts zal de bekende Cortege de Bacchus uit het ballet Sylvia van Leo Delibes worden uitgevoerd.

KAARTEN

Het concert in de Tijberzaal van het Baanderherencollege aan de Baanderherenweg begint om 14.30 uur. Entreekaarten inclusief consumptie, zijn te koop bij leden van de harmonie en bij Bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en kookwinkel Chiccadeau (Breukelsestraat).