DUCKS/OYSTERS HOUDT ZICHT OP PROMOTIE

Black Bulls alsnog prooi voor Boxtelse rugbyers

De rugbyers van Ducks/Oysters moesten zondag de uitwedstrijd in Overloon tegen Black Bulls winnen om mee te blijven doen voor promotie. Aanvankelijk kostte dit de nodige moeite, maar uiteindelijk wisten de Boxtelaren met ruime cijfers te winnen.

De thuisploeg, vernoemd naar de eenheid die de Peel bevrijdde in de Tweede Wereldoorlog, verweerde zich in de beginfase kranig. Ducks/Oysters kwam nog wel op voorsprong via Stijn van de Loo, maar kort daarna wisten de fysiek sterke 'stieren' uit Overloon de 5-5 te scoren.

De gasten gingen te veel mee in het spel van de Peelbewoners; hierdoor zag het er rommelig uit op het veld en werden er te veel technische fouten gemaakt. Na een half uur wist center Thom de Bresser toch een try te scoren en met de benutte conversie kwam hierdoor de stand op 5-12 voor Boxtel. Dit was ook de ruststand.

RUGWIND

In de kleedkamer werden de koppen bij elkaar gestoken om het aanvalsplan bij te stellen. Bijkomend voordeel was de wind in de rug, waardoor de gerichte kicks regelmatig forse terreinwinst boekten. In de tweede helft zette de voorwaartse van Ducks/Oysters het spel op, zodat de fysiek sterke Bulls van de Boxtelse lijnspelers werden weggetrokken. Op de momenten dat de ovale rugbybal de lijn in ging, was het steeds alarmfase rood voor de thuisploeg. Zij had geen antwoord op de snelle en beweeglijke spelers van Ducks/Oysters. Op deze manier werd tweemaal vleugelspeler Wouter Puts vrijgespeeld, die vervolgens ook twee keer scoorde. Met ook nog een benutte conversie verruimde dit de marge: 5-24.

In de laatste tien minuten kreeg een moe gespeeld Black Bulls nog drie tries om de oren. De Bresser voltooide daarmee zijn hattrick. Daarnaast soleerde Tobias Graft door de verdediging van de thuisploeg en bepaalde de eindstand op 5-41.

BELANGRIJKE STAP

Met deze overwinning was ook het extra bonuspunt binnen. Zondag 8 maart kan daardoor een belangrijke stap worden gezet naar het kampioenschap. In Oisterwijk wordt dan om 13.00 uur afgetrapt tegen koploper Maastricht. Bij winst neemt Ducks/Oysters de koppositie over.


Programma zaterdag 7 maart

Cubs: Ducks/Oysters - The Dukes         11.00

Jun.: Ducks/Oysters - British School         12.00

Colts: SBN Bemmel - Ducks/Oysters         13.00

Programma zondag 8 maart

Sen.: Ducks/Oysters - Maastricht RC         13.00


Tennisclub De Merletten zet deur van complex open

Iedereen die de tennissport een warm hart toedraagt, kan zondag 29 maart gratis deelnemen aan de open tennisdag van LTV De Merletten in Boxtel. Deze wordt gehouden op de banen van de tennisvereniging in park Molenwijk en duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Op het programma staan diverse clinics van tennisorganisatie Remi de Jager, die bij De Merletten de ook doordeweekse trainingen verzorgt. Leden van de club verlenen die dag assistentie en de middag wordt afgesloten met een eindtoernooi.

NIEUWE LEDEN

De vereniging hoopt met deze open dag weer nieuwe leden te mogen begroeten. Wie de smaak te pakken heeft gekregen, kan na afloop lid worden met een korting op het lidmaatschapsgeld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door hun naam, leeftijd en tenniservaring via e-mail op te geven: secretariaat@ltvdemerletten.nl.