Opleidingsorkest Boxtel's Harmonie speelt in Muziekhuis

De leerlingen van Boxtel's Harmonie die samenspelen in het opleidingsorkest verzorgen zondag 8 maart een concert in het Muziekhuis aan de Passage Riche. Daarbij is het klein orkest van harmonie Sint-Caecilia uit Best te gast. Het gratis toegankelijke optreden begint om 13.00 uur.

Marly Sengers, fluitiste van Boxtel's Harmonie, heeft sinds de zomer van vorig jaar de muzikale leiding over het plaatselijke opleidingsensemble. Marcel Verbruggen leidt het klein orkest van Sint-Caecilia.

Beide orkesten troffen elkaar vorig jaar in Best; komende zondag vindt de return plaats in Muziekhuis Boxtel. De leerlingen van de twee verenigingen starten daar 's ochtends met een gezamenlijke repetitie en lunchen vervolgens.

De muzikanten uit Best openen om 13.00 uur het concert en daarna speelt het opleidingsorkest van Boxtel's Harmonie. Gezamenlijk sluiten ensembles de muzikale middag af.


Een jukebox vol met gedichten in kunstcafé Coupé

Kunstcafé Coupe aan het Stationsplein in Boxtel houdt zondag 29 maart de gedichten jukebox. Marianne Hol en Theo Karinjawa de Vries verzorgen deze literaire middag.

Vanaf 15.00 uur mogen bezoekers een woord roepen, waarbij Marianne uit haar ruim gevulde jukebox een bijpassende gedicht tevoorschijn haalt en voordraagt. De poëzie is geïnspireerd door een rijkdom aan ervaringen, waarbij de persoonlijke beleving centraal staat.

Singer-songwriter Theo geeft begeleiding middels zang en gitaar. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Rommelmarkt Braken

In het Boxtelse sportcomplex De Braken wordt zondag 15 maart van 10.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden. Bezoekers betalen twee euro entree.