TERUG IN DE TIJD OP TWEEDE PAASDAG

Boeremèrt in Liempde heeft 'vurig' programma

Een ritje op de huifkar, levende poppenkastspelers en een vuurspuwer. Ook dit jaar trekt de organisatie van Boeremèrt Liempde alles uit de kast. De nostalgische markt vindt zoals gewoonlijk plaats op tweede paasdag, maandag 13 april.

Een van de attracties is een museum van het ouderwetse speelgoed Meccano. Daarnaast lopen er zoals gewoonlijk meerdere mensen rond in vooroorlogse kleding en is er op veel plekken live muziek.

Maar ook de Boeremèrt gaat ook met de tijd mee, zo meldt de organisatie op de website. Pyromancer, een vuurspuwer van hoge kwaliteit met meer dan tien jaar ervaring, verzorgt optredens. Uiteraard met vlammen, spektakel, maar ook humor.

Vorig jaar voerde de nostalgische vereniging Terug in d'n Tèd de humoristische 'Slag om het Broekegengske' op. Ook dit jaar komen de leden met een hilarisch schouwspel. Naast de traditionele spekstruif en snert, zijn er meerdere foodtrucks aanwezig op evenemententerrein D'n Tip. Daar zijn daarnaast speciaalbieren te verkrijgen.


Meer en gedetailleerdere informatie over het evenement is de komende weken te lezen in Brabants Centrum of op de website: www.boeremert.nl.


FEEST IN WEEKEINDE VAN 14 EN 15 MAART

Liempds Pakhuis viert zilveren jubileum met spijkerslaan

RENS VAN DEN ELSEN

Liempdenaren kunnen voor onder meer gereedschap, ijzerwaren, tuinspullen, diervoer, maar ook vuurwerk al 25 jaar terecht bij het Liempds Pakhuis. Eigenaar Jos van de Laar staat zaterdag 14 en zondag 15 maart stil bij dit jubileum.

Het pand aan de Dorpsstraat 22 kent een lange geschiedenis. Voordat Van de Laar er namelijk als zelfstandige een winkel opende, werkte hij al bij de Boerenbond die daar toen gevestigd was. Toen die overkoepelende keten alle kleine winkels, zoals die in Liempde, wilde sluiten, besloot Van de Laar de zaak over te nemen.

Dat deed hij met hart en ziel, want de lokale ondernemer heeft zijn klanten hoog zitten. ,,Luisteren naar de klant is erg belangrijk. Als iemand iets mist, haal ik dat in huis."

BLOK

Tijdens het jubileumweekend is de zaak zaterdag 14 maart geopend voor alle klanten. Naast koffie met gebak en de kortingsactie 'alles wat in de emmer past krijgt 20 procent korting', is er ook het Liempds kampioenschap spijkerslaan.

,,Iedere klant mag een spijker in een houten blok slaan. Wie dat het snelste doet, krijgt aan het einde van de dag een leuke prijs. Voor de kinderen hebben we zelfs een zacht blok geregeld, dan kunnen ze papa ook verslaan", grinnikt de ondernemer.

Zondag 15 maart wordt er ook een feest gegeven, maar dan voor familie, vrienden en personeel.