Boerdonk walst met ruime cijfers over Irene

Boerdonk was zondag de tegenstander van voetbalclub Irene. Uit eerdere ervaringen wist de ploeg uit Gemonde dat dit team fel en fysiek spel op de mat kon leggen. Daarom was het plan om tijdens dit duel wat defensiever te spelen en gebruik te maken van de omschakeling. Dat bleek echter ook niet te werken...

De eerste veertig minuten van de wedstrijd verliepen prima voor de bezoekers uit Gemonde. Boerdonk had weliswaar meer balbezit, maar wist niet tot echte kansen te komen. Irene daarentegen had via Levi van Rooij en Owen van Lith in de beoogde omschakeling een paar goede kansen. Dit resulteerde na een half uur spelen dan ook in de 0-1. Van Rooij speelde na een goede pass van Ferdy van Zon zijn tegenspeler goed uit en legde de bal droog in de verre hoek.

Het had er alle schijn van dat Irene deze stand tot de rust overeind zou houden. Maar een paar minuten na het eerste doelpunt kreeg Stijn Memelink zijn tweede gele kaart, waardoor Irene met tien man verder moest. Tot overmaat van ramp scoorden de gastheren vlak voor rust ook nog de gelijkmaker. Een afgeslagen corner werd van dertig meter strak in de kruising geschoten: 1-1.

HANDJE HELPEN

Na rust gingen de rood-witten verder zoals zij de eerste helft begonnen waren. Het plan was ondanks de man-minder-situatie niet aangepast in de kleedkamer. De warrig leidende scheidsrechter besloot echter Boerdonk een handje te helpen. Want uit een buitenspelsituatie scoorde de thuisploeg 2-1 en even later werd een overtreding in het zestienmetergebied op Van Rooij niet bestraft. De spelers van Boerdonk waren na afloop wel zo sportief om aan te geven dat beide situaties door de arbitrage foutief waren beoordeeld.

Ondanks de achterstand, bleef Irene doorzetten om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Maar zoals dat vaker gaat in het voetbal, kregen de Gemondenaren het spreekwoordelijke deksel op de neus. Keeper Roy Versantvoort verspeelde op een knullige wijze de bal aan de Boerdonk-spits die voor een leeg doel de 3-1 aantekende. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en waren de 4-1 en 5-1 slechts voor de statistieken.

Zondag 8 maart speelt het vaandelteam van Irene weer uit, dan staat het duel tegen Fiducia uit De Rips, nabij Gemert, op het programma. De bal rolt om 14.30 uur.