De voormalige juwelierszaak van Jack de Rooij wordt een barbershop.
De voormalige juwelierszaak van Jack de Rooij wordt een barbershop. Foto: Henk van Weert

MURAT AYDIN UIT OIRSCHOT START EIND MEI

Barbershop opent in vroegere juwelierszaak

HENK VAN WEERT

Het pand aan de Rechterstraat 11 waarin jarenlang juwelier Jack van Rooij was gevestigd, wordt momenteel grondig verbouwd. Eind mei hoopt Murat Aydin uit Oirschot er zijn Boxtelse barbershop te openen.

Aydin (41) is afkomstig uit Turkije waar hij een kappersopleiding volgde en jarenlang als barbier werkzaam was. Dat hij nu in Boxtel zijn eerste eigen zaak kan openen, zorgt ervoor dat een droom in vervulling gaat, meldde de kapper deze week: ,,Ik hoop begin april de sleutel in ontvangst te nemen en dan aan de slag te gaan met de inrichting. Het pand wordt immers casco opgeleverd." Als alles volgens plan verloopt, denkt Aydin eind mei zijn barbershop te kunnen openen.

De voormalige juwelierszaak aan de Rechterstraat bevindt zich op een A-locatie. ,,En met de multiculturele achtergrond van Boxtel denk ik dat het een succes moet worden." Dat in deze gemeente al heel veel kapperszaken zijn gevestigd, weerhoudt de inwoner van Oirschot niet van zijn plannen. Een barbershop onderscheidt zich volgens Aydin voldoende. In de wijk Selissenwal bestaat ook al een dergelijke zaak: Bandido.

BAARDEN EN SNORREN

In vijf jaar tijd verviervoudige het aantal barbierszaken in Nederland tot ruim duizend, meldde NU.nl in november vorig jaar. Ondanks deze groei is het aantal zaken dat is gespecialiseerd in mannenkapsels, baarden en snorren nog altijd fors in de minderheid ten opzichte van reguliere kapsalons. In totaal telt de branche 27.000 bedrijven.


q In de voormalige juwelierszaak van Jack de Rooij opent eind mei een barbershop. (Foto: Henk van Weert).