Still uit de film Margin Call.
Still uit de film Margin Call. Foto:

FILMPODIUMSCOPIA IN 'MUZIEKHUIS'

Thriller Margin Call verhaalt over uitbreken financiële crisis

Filmclub FilmPodiumScopia vertoont maandag 16 maart in Muziekhuis Boxtel (Passage Riche) de zinderende Amerikaanse thriller Margin Call uit 2011. Het debuut van regisseur Jeffrey 'JC' Chandor is geïnspireerd op het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

De rolprent verhaalt over de beslissingen die onder beklemmende tijdsdruk genomen moeSten worden en gevolgen zouden hebben voor miljoenen mensen. Wim van Liempt, die voorafgaand aan de voorstelling een inleiding houdt, en Jos Vervoort van de Boxtelse filmclub omschrijven Margin Call als een ijzersterk debuut en uitzonderlijke film, mede vanwege zijn meeslepende scenario. De cast bestaat onder meer uit Kevin Spacey, Jeremy Irons en Demi Moore. De filmvoorstelling in het Muziekhuis begint om 20.15 uur. Kaartjes kosten aan de deur en via www.podiumboxtel.nl 7,50 euro. In voorverkoop zijn entreebewijzen à 8,50 euro te koop bij cadeauwinkel Hebbes (Markt 6) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat 5).


Spelletjesavond Coupé

Kunstcafé Coupé, dat vorig jaar haar deuren opende, houdt morgen, vrijdag 6 maart vanaf 20.00 uur zijn maandelijkse spelletjesavond. Iedereen mag binnen komen lopen bij het Stationsplein 4 in Boxtel. Gezelschapsspellen meenemen mag, maar is niet verplicht.




Koffie met kennis

In de serie Koffie met kennis van Hobbycentrum Boxtel aan de Baroniestraat 105 spreken Judith Maréchal en Trudy van Rooij morgen, vrijdag 6 maart om 13.30 uur over grootouders en kleinkinderen in relatie tot het levenseinde. De entree is twee euro, aanmelden via www.hobbycentrumboxtel.nl of (0411) 21 03 55.


Ruilbeurs De Walnoot

De Vereniging van Boxtelse Verzamelaars (VBV) houdt zondag 8 maart van 10.00 tot 13.00 uur een ruilbeurs in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof in Boxtel. Naast onder meer bidprentjes, munten, postzegels en sigarenbandjes worden er artikelen van het merk Flipje aangeboden.