MUNSELPLOEG HEEFT GEEN KIND AAN TEGENSTANDER OP EIGEN KUNSTGRASVELD

Gemakkelijke winst voor Boxtel op HCC

In een winderig sportpark Munsel trad RKSV Boxtel zondag aan tegen HHC ’09. Het duel werd dit keer gespeeld op het kunstgrasveld omdat het hoofdveld door de vele regenval niet goedgekeurd was. Voor de thuisploeg maakte het verschil in grasmat niet uit, want zij had geen kind aan de tegenstander uit Heusden en won met 3-1.

Boxtel begon voortvarend aan de wedstrijd, want in de eerste tien minuten kwam de Munselploeg al twee keer tot scoren. In de 9e minuut gaf Lars van Hamond een diepe bal op Daniel Foster, hij omspeelde zijn tegenstander en gaf de bal voor op de inkomende Valentijn Waals. Beheerst rondde de aanvallende Boxtelaar deze voorzet af: 1-0. Nog geen minuut later was het weer raak. Dit keer werd een vrije trap van Stefan Persoons schitterend in de kruising gekopt door Mitchell Vogels.

Het spel golfde daarna golfde op en neer. HHC wilde meer voetballen, maar kon geen vuist maken tegen Boxtel. Na ruim een half uur was het weer raak. Wederom was het Van Hamond die Foster aanspeelde. Hij ging op snelheid zijn tegenstander voorbij en zette met een droge knal de 3-0 op het scorebord. Met deze stand gingen beide ploegen naar de kleedkamers voor de thee.

NIET BIJ MACHTE

De gastheren begonnen de tweede helft wat slapjes. Daardoor kon HHC in de vijftigste minuut het eerste schot op goal noteren. En ook vijf minuten later was er weer een kansje voor de Heusdenaren, maar ook deze werd gemist. De wedstrijd leek daarmee wel gespeeld, de gasten waren niet bij machte om echt gevaarlijk te worden en Boxtel vond de 3-0 ook wel prima.

Tocht was er twintig minuten voor tijd nog een mooie aanval van de thuisploeg. Die begon met een een-twee tussen Van Hamond en Waals. De bal belandde vervolgens bij Tom van Rijswijk, die het vanaf zestien meter probeerde. Zijn schot werd echter geblokt. Vervolgens probeerde Persoons het nog vanaf 45 meter, maar zijn schot ging over de Heusdense keeper en het doel heen.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van HHC ’09. Een van de aanvallers kwam over links door en schoot de bal tegen de hand van Vogels. De scheidsrechter Manuhutu kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Dit buitenkansje werd verzilverd door Fitters: 3-1. Kort daarop floot de arbiter voor het einde, waardoor Boxtel weer drie punten bij kon schrijven.

Zondag 8 maart staat er voor de Munselploeg weer een thuisduel op het programma. Dan is rode-lantaarndrager VCB uit Biezenmortel te gast in het sportpark aan de Aanloop in Boxtel. De aftrap is om 14.30 uur.

JO15-3: Den Dungen - Boxtel         vertr 13.00

p Het was een makkelijke middag voor RKSV Boxtel deze zondag. Voor rust stond de 3-0 al op het scorebord en tegenstander HHC '09 kon hier niet veel tegenin brengen. (Foto: Hans Verberk).

DVG BENUT STRAFSCHOP IN LAATSTE MINUUT

Liempdse middenmoter verslaat laagvlieger BVV

Voetbalclub DVG leek een gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan zondag, maar dat was geenszins het geval. Op eigen veld wonnen de Liempdenaren nipt van het laag geklasseerde BVV uit 's-Hertogenbosch. De gastheren hadden een benutte strafschop in de negentigste minuut nodig om de overwinning over de streep te trekken: 2-1.

DVG was in de openingsfase niet bij machte om de tegenstander op eigen helft vast te zetten en een vroege goal te forceren. Pas na zo’n twintig minuten kwam de wedstrijd op gang. Bas Smulders schoot een vrije trap, gedragen door de sterke wind, over het doel. Niet veel later kopte Bas van Houtum op doel, maar de bal ging via de keeper naast. BVV ging slordig met haar kansen om: er waren liefst drie zuivere kansen nodig voordat de Bosschenaren de bal in het net kregen. Een bal strak door het midden was onhoudbaar voor de Liempdse doelman Andrei Tomus: 0-1.

De gastheren konden geen vuist maken. Van Houtum kopte via de lat over het doel. Smulders schoot een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied hard in, maar vol op de vuisten van de Bossche doelman. Ook de rebound was rommelig, waardoor de ruststand 0-1 bleef.

GEVAARLIJK

Na de thee was de Bossche laagvlieger weer direct gevaarlijk: de bal werd hard voor gegeven, maar er stond niemand van BVV voor het Liempdse doel. DVG werd iets sterker en Twan van den Broek had de gelijkmaker op zijn schoen, maar was iets te gehaast. Kort daarop was het dan toch 1-1. Een moeilijke kopbal van Tijn van Heertum verdween in de bovenhoek.

De Liempdse ploeg speelde offensiever en vooral Martijn Caarls verliet regelmatig de achterste linie om via rechts de aanvallen op te zetten. Dat gaf BVV de ruimte om via de tegenaanvallen gevaarlijk te worden. Jordi van Klasteren en Jürge van der Velden moesten regelmatig aan de bak om niet opnieuw op achterstand te komen. De gastheren leken op voorsprong te komen toen Smulders de achterlijn haalde en probeerde Caarls aan te spelen, maar die kreeg de bal niet in het net.

TIJD DRINGT

De tijd begon te dringen en de Liempdse ploeg kwam goed weg toen een Bosch' schot op de paal belandde. In de slotminuten werd de overwinning alsnog over de streep getrokken door de rood/gelen. Van Houtum werd aangespeeld, waarna een verdediger van BVV de bal op zijn arm kreeg binnen het zestienmetergebied. De scheidsrechter kende een strafschop toe. Caarls stuurde de Bossche keeper de verkeerde hoek in en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 2-1.

Zondag 8 maart speelt DVG opnieuw op eigen veld tegen Nieuwkuijk. Aftrap in sportpark De Roode Bleek is om 14.30 uur.

JO19-1: DVG - Erp JO19-1         14:30

u Een aanvaller van DVG haalt uit tussen drie Bossche verdedigers. Pas in de allerlaatste minuut wisten de Liempdenaren de winst naar zich toe te trekken. Daar was nog wel wat hulp van de scheidsrechter voor nodig. (Foto: Toon van Ruremonde).