TRICOLORES VERZUIMEN STAP TE ZETTEN VOOR PERIODETITEL

Matig ODC op eigen veld onderuit: 1-3

Bij een overwinning in eigen huis tegen RKDVC, had ODC een goede stap kunnen zetten in de strijd om de tweede periodetitel. Maar het liep anders. De tricolores kwamen weliswaar snel op voorsprong, maar keken bij rust al tegen een achterstand aan. Voetballend was het erg mager, zeker ook de tweede helft. Uiteindelijk scoorden de gasten vlak voor tijd nog een keer waardoor ODC een 1-3 nederlaag moest incasseren.

Het nieuwe kalenderjaar begon voor ODC met twee gelijkspelen, waardoor het de aansluiting met de bovenste ploegen op de ranglijst verloor. Daarom zou het goed zijn als er weer eens een wedstrijd gewonnen zou worden. Bovendien zouden er dan goede zaken gedaan kunnen worden in de strijd om de tweede periodetitel.

VIJF MINUTEN

Het lager geklasseerde RKDVC leek de ideale tegenstander om de drie punten te pakken. De wedstrijd begon goed voor de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch. Al in de vijfde minuut lag de bal in het net. Een vrije trap van Noud van Besouw verdween via een Drunense verdediger in het eigen doel: 1-0.

Maar het duurde niet lang of het stond weer gelijk. Bij een hoekschop ging RKDVC-captain Bas Verhoeven naar de grond, waarna de bal op de stip ging. Maurice Adegeest schoot de penalty beheerst voorbij de kansloze Robbie Roelofs: 1-1.

Na een kwartier had ODC weer op voorsprong kunnen komen toen een schot van Sjoerd van Lokven rakelings langs het Drunense doel ging. Daarna kreeg de thuisploeg het lastig. De Boxtelaren speelden slordig, kwamen vaak een stap te laat en hadden daardoor veel onnodige overtredingen nodig.

Dat leidde al snel tot een tegendoelpunt. In de 34e minuut kregen de gasten een ingooi. De bal werd met het hoofd verlengd en kwam voor de voeten van Rick van Woerkom die met een fraaie halve omhaal de Boxtelse doelman Roelofs kansloos liet: 1-2. Met die stand gingen beide teams de rust in.

SCHAARS

Na de pauze werd het spel van de gastheren er niet beter op. RKDVC zette steeds op de juiste momenten druk als ODC wilde opbouwen, waardoor er nauwelijks een fatsoenlijke aanval werd opgezet. De kansen waren dan ook schaars. Lennart Sannen kreeg in de 64e minuut een goede mogelijkheid, maar op het beslissende moment wist hij de bal niet goed te raken. En in de 71e minuut veerde het publiek nog een keer op bij een afstandsschot van Van den Biggelaar, maar het leer ging naast.

In de blessuretijd gooiden de gasten de wedstrijd definitief in het slot. Invaller Thomas Fitters werd diep gestuurd en stiftte de bal subtiel over goalie Roelofs in het lege doel: 1-3.

Door deze nederlaag is ODC naar de vijfde plaats gezakt. De derdeklasser heeft nu 25 punten uit vijftien wedstrijden. In de tweede periode behaalden de Boxtelaren twee punten minder dan Vlijmense Boys, de ploeg die nu de beste papieren heeft. Zondag 8 maart speelt ODC een uitduel tegen Trinitas. In Oisterwijk is de aftrap om 14.30 uur.

JO17-2: ODC - Voab JO17-2        20:00

p ODC komt in de wedstrijd tegen RKDVC al in de beginfase op voorsprong, maar daarna gaat het snel bergafwaarts met de tricolores. Een 1-3 nederlaag is het gevolg en de hoop op de tweede periodetitel vervliegt snel. (Foto: Hans Verberk).