Hans, Pien en Mieke Bosch (v.l.n.r.) in het nieuwe pand van Bosch Wijnkopers aan Breukelsestraat 8. Pien neemt de zaak na veertig jaar over van haar ouders. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Hans, Pien en Mieke Bosch (v.l.n.r.) in het nieuwe pand van Bosch Wijnkopers aan Breukelsestraat 8. Pien neemt de zaak na veertig jaar over van haar ouders. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

OUDERS DRAGEN ZAAK OVER AAN DOCHTER

Bosch Wijnkopers naar buurpand Breukelsestraat

JULES HAMELEERS

Hoewel Bosch Wijnkopers in een pand aan de Breukelsestraat blijft gevestigd, staan Hans en Mieke niet meer achter de toonbank. Zondag droeg het echtpaar het stokje over aan dochter Pien, die op nummer acht de nieuwe winkel opent. Het huidige, naastgelegen vestiging met de glazen voorgevel op nummer twaalf, blijft wél beschikbaar voor bijvoorbeeld tentoonstellingen.

,,De hele winkel staat vol met bloemen en cadeau's. Er waren wel 170 klanten aanwezig tijdens de receptie", vertelt Mieke trots. Zondag hielden zij en haar man Hans een bijeenkomst voor trouwe klanten. Enerzijds om hun veertigjarig jubileum te vieren, anderzijds om het stokje over te dragen aan hun jongste dochter. ,,Het was ontzettend mooi om te zien hoe betrokken onze klanten zijn. Meerdere mensen zeiden tegen Pien: 'We komen donderdag meteen bij je in de winkel!' We hebben het natuurlijk ook aan hen te danken dat Bosch Wijnkopers een serieus bedrijf geworden is", aldus Mieke.

ONLINE

Hans en Mieke waren direct erg enthousiast toen Pien aangaf het bedrijf over te willen nemen. Ze heeft alle kwaliteiten, stelt haar moeder: kennis van wijn, maar ook een blik op de toekomst. Mieke: ,,Zij wil het bedrijf verder uitbouwen. De website was voor ons bijvoorbeeld een ondergeschoven kindje en die heeft zij al een impuls gegeven. Op een bepaald moment is het beter dat de jongere generatie het overneemt."

Het bekende pand op Breukelsestraat 12 met de lange glazen voorgevel blijft beschikbaar voor bijvoorbeeld exposities, net als voorheen. Toen hielden de wijnhandelaren vaker proeverijen, in combinatie met een tentoonstelling. ,,Daardoor hebben we een heel groot creatief netwerk. En dan kunnen mensen wijn gaan drinken bij Pien en kunst kijken bij ons." Het echtpaar blijft hun dochter wel helpen in de nieuwe vestiging, die in het pand zit waar voorheen Bloemenshop Janneke was. De achterzijde van de huidige winkel wordt verbouwd tot woonhuis.

Bosch Wijnkopers hield eind vorig jaar al een actie ter ere van het robijnen jubileum. Wanneer klanten een aankoop deden, doneerden zij tegelijk geld aan een hockeyrolstoel voor de lichamelijk gehandicapte Willem Tinnenbroek (13). De actie 'Dubbel Schenken' moest zo'n twintigduizend euro opleveren. De opbrengst van het initiatief wordt later bekend.

Pien, Hans en Mieke Bosch (v.l.n.r.) voor het nieuwe pand van Bosch Wijnkopers aan Breukelsestraat 8. Dochter Pien neemt de zaak na veertig jaar over van haar ouders. (Foto: Bas van den Biggelaar).