Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

FYSIOTHERAPEUT IS DANKBAAR VOOR 30-JARIG BESTAAN

Verzijden altijd in ontwikkeling

RENS VAN DEN ELSEN

Voor Peter Verzijden is het vrijdag 13 maart precies dertig jaar geleden dat hij met zijn fysiotherapiepraktijk begon. Toen nog alleen in een pand aan de Drossaard, nu met 24 man personeel en drie vestigingen, waarvan die in Boxtel aan de Baandervrouwenlaan ligt. In al die jaren is er dus veel veranderd, maar dat zit ook in de aard van het beestje: want stilzitten kent hij niet. Ook dit jaar wordt weer iets nieuws geïntroduceerd: Vitaal Verzijden.

Samen met zijn vrouw Kathinka runt Peter de zaak. Dat gaat al dertig jaar goed doordat ze elkaar, naar eigen zeggen, goed aanvullen. ,,Peter is de fysiotherapeut, ik hou de administratie bij. We zitten dus niet in elkaars vaarwater, maar kunnen ook niet zonder elkaar", vertelt Kathinka.

In de kleurrijke en overzichtelijke ruimte is het vandaag rustig, het bedrijf is immers in het weekend gesloten, maar dat betekent niet dat het echtpaar Verzijden op zijn lauweren rust. In de hoofden van het ondernemende koppel ontstaat steeds weer een nieuw idee. ,,Ik kan me geen jaar herinneren dat we niet met een toevoeging op ons aanbod zijn gekomen", grinnikt Kathinka. ,,Ik denk dat we daarom al zo lang bestaan, omdat we vooruit blijven kijken, steeds vernieuwen en innoverend bezig zijn, dat we steeds voorop willen lopen in onze branche", vult Peter zijn echtgenote aan. ,,Waar een 65-jarige dertig jaar geleden oud was, is die leeftijdscategorie nu juist erg vitaal."

VITAAL

Stilstand is achteruitgang, is het motto bij Verzijden. Zodoende richt het echtpaar zich sinds enkele maanden op de bewustwording van de eigen gezondheid van haar klanten. Onder de naam Vitaal Verzijden lanceren Peter en Kathinka een totaalpakket. ,,Mensen realiseren zich steeds meer dat gezondheid ook samenhangt met hun levensstijl. Wij willen ze daarbij helpen door een compleet programma aan te bieden, waardoor zij actiever worden en dus ook preventief bezig zijn met gezondheid", legt Peter uit. Dat doet Verzijden door onder meer egym trainingen, rug- en peestrainingen en sportief wandelen. Kathinka: ,,Dat aanbod zal zich blijven ontwikkelen, waardoor er later meer onderdelen bij komen."

Het verschil met sportscholen is volgens Peter dat de beoogde doelgroep vaak al bij de fysiotherapiepraktijk bekend is, bijvoorbeeld door een revalidatietraject. ,,We laten mensen in een prettige en veilige omgeving aan hun gezondheid werken, wij bekijken het vanaf de paramedische kant; voorkomen en genezen van blessures. Daarnaast kunnen we de klant goed monitoren en zo nodig schakelen met onze andere disciplines op gebieden van hart en vaten, oncologie en oedeem. De lijnen zijn kort en de deskundigheid is hoog, dat is wel zo prettig", aldus de Boxtelse fysiotherapeut.

Hij benadrukt dat er het programma geen concurrentie voor de sportschool is. ,,Daar kom je vooral om wat extra te bewegen en aan de gewichten te hangen."

Met Vitaal Verzijden naast de al bestaande tak Fysiotherapie Verzijden, zet de praktijk een stap in de richting van het einddoel: ,,Een vertrekpunt zijn voor alles wat met bewegen te maken heeft."

COACHEN

Peter merkt dat hij het na drie decennia als fysiotherapeut steeds leuker begint te vinden om de nieuwe generatie te coachen. ,,Als je al zo lang in het vak zit, heb je alles al eens gezien en herken je klachten dus ook sneller. Dan is het goed om die kennis door te geven." Sowieso stimuleert het ondernemerspaar zijn werknemers om aan zichzelf te blijven werken. Kathinka: ,,Die bedrijfscultuur heeft zich naar verloop van tijd zo ontwikkeld en past perfect bij hoe wij zelf zijn. Stilstaan past nu eenmaal niet bij ons."

Bij de fysiotherapiepraktijk gebeurt ook de komende maanden weer veel. Zo is er woensdag 18 april een informatieavond voor hardlopers. Hier wordt stilgestaan bij het ontstaan, voorkomen en genezen van blessures. Daarnaast is er een app in ontwikkeling, waarbij de klant onder meer digitaal lessen kan vastleggen.

Het dertigjarig bestaan wordt vrijdag 13 maart gevierd met al het (oud)personeel, partners, familie en klanten. Iedereen die het bedrijf graag eens van binnen wil zien en meteen kennis wil maken, is dan ook welkom, geven Peter en Kathinka aan. ,,We beseffen eigenlijk nu pas hoe goed we het hebben. Het vertrouwen van onze klanten maakt dat we het al dertig jaar lang vol kunnen houden, daar zijn we hen ontzettend dankbaar voor."


p Peter Verzijden en zijn vrouw Kathinka zijn al dertig jaar actief in Boxtel, maar er zijn tegenwoordig ook vestigingen in 's-Hertogenbosch en Schijndel. (Foto: Bas van den Biggelaar).