Taalhuis opent deuren voortaan op dinsdagochtend


Wie hulp nodig heeft met Nederlands lezen, spreken of schrijven, kon voorheen op donderdagochtend terecht bij bibliotheek Babel aan de Burgakker. Voortaan opent het Taalhuis op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur zijn deuren; op 10 maart voor het eerst.

Mensen die hulp nodig hebben bij lezen of schrijven in het Nederlands, krijgen ondersteuning bij het Taalhuis. Ook volwassenen die graag computerles willen, kunnen daarvoor aankloppen bij de bieb. Afhankelijk van de vraag van de bezoeker, krijgt hij of zij bijvoorbeeld een Taalmaatje of een gratis pc-cursus.

Taalhuis werd in september vorig jaar opgestart door bibliotheek Babel en de gemeente Boxtel, samen met werkvoorziening WSD, welzijnsorganisatie ContourdeTwern en stichting Lezen & Schrijven. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.


Boom op de weg

Een flinke windvlaag heeft dit weekeinde voor een tijdelijke afsluiting van de Esscheweg in Boxtel gezorgd. Een boom werd omver geblazen en versperde de straat. Er raakte niemand gewond. De brandweer moest er aan te pas komen om de stam in stukken te zagen. Via een ladderwagen werden alle loshangende takken veilig gesteld. Al het doorgaande verkeer dat vanaf de A2 richting Esch wilde, moest omrijden. Fietsers konden er nog wel langs.