Boxtelse roem onder de aandacht in museum MuBo

Wat maakt Boxtel bekend, beroemd en berucht? Op deze vraag geeft heemkundige Ruud van Nooijen zondag 8 maart antwoord in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat 18.

Belangrijke personen en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Boxtel passeren de revue in de verhandeling van Van Nooijen. Hij presenteert zijn verhaal aan de hand van beeldmateriaal, waaronder nog niet eerder vertoonde foto’s. Hierdoor leren de bezoekers in korte tijd de lokale historische hoogtepunten kennen.

Tijdens de presentatie wordt er verhaald over 'blikken van buitenaf'. Van Nooijen begint zijn lezing met een aantal personen dat ooit in Boxtel woonde en/of werkte en een stempel drukte op de lokale samenleving, zoals generaal-majoors Schultze en Piepers, dominee Stephanus Hanewinckel en bestuurskundige Hendrik Verhees, maar ook kunstenaars Toon Ninaber van Eijben en Henriette Knip.

Tevens komen zaken als bedrijvigheid en economie aan bod,zoals de papierfabrieken, het eerste ziekenhuis Rochusbouw, de bioscopen, de slag bij Boxtel en de voormalige wielerbaan.

De lezing duurt van 11.15 tot circa 13.00 uur, inclusief een pauze. De entreeprijs bedraagt vijf euro, met museumkaart twee euro. Aanmelden kan via e-mailadres info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16 04 18 98.