Pretpotentaat is kwistig met lintjes in Eendengat

Naast de benoeming van Louis van Besouw tot Erewaggelaar van Eendengat heeft prins Donald VI de afgelopen dagen én de weken daarvoor tal van anderen gedecoreerd.

Buiten talloze medallies van verdienste (in de volksmond de jaarmedaille) heeft de Boxtelse pretpotentaat diverse onderdanen in de kolderieke adelstand verheven. De Kanselarij van Eendengatse Orden en Onderscheidingen maakte gisteren het complete overzicht bekend.

In de Orde van d'Aauw Waggel werd oud-prins Christian van Zogchel benoemd tot Commandeur. Voorts werd in deze Orde het gouden erekruis verleend aan kanselier Matthieu Hagemans, jeugdprinses Karleen Hendriks, jeugdprins Thijn Kuijpers, burgemeester Ronald van Meygaarden en oud-adjudant Michel Vessies. Vessies werd bovendien benoemd tot prinselijk kamerheer omdat hij elf jaar deel uitmaakt van het gevolg van zijne doorluchtige hoogheid. Rick Vos mag zich om die reden eveneens voortaan kamerheer noemen.

Tonprater Ad Hoevenaars is uitgeroepen tot Kwekfenomeen van Eendengat. De Beyersland Kapel in Lennisheuvel kreeg de Wimpel van de Gouden Snater uitgereikt. De Eremedallie van Verdienste met Eendenkroos was dit jaar weggelegd voor Toon van Krieken. Margriet Cornax en Janske van de Crommenacker, de partners van respectievelijk prins Donald VI en diens adjudant Martijn van Dinther, werden opgenomen in de Waggelorde van de Kousenbaand en de Sjarretèl.