Prins geeft een positieve draai aan afgelaste optocht


Vervolg van voorpagina

Prins Donald VI (Vincent Baaijens) had zondag de twijfelachtige eer om als de eerste leutvorst van Eendengat niet door de straten van Eendengat te worden gevoerd. ,,Natuurlijk baal ik hier van”, reageerde hij. Desalniettemin gaf hij een positieve draai aan de afgelasting.

,,De Grote Eendentrek is een van de hoogtepunten van het carnaval. Maar ik geef er graag een positieve draai aan. We maken er ook vandaag met z’n allen een mooi feest van. Ik nodig ik iedereen uit om naar Hofpaleis Denziz ‘inde maot’ te komen dansen”, vertelde hij zondag.

Donald VI gaf aan dat hij blij was dat de Kleine Eendentrek zaterdag wel doorgang kon vinden. ,,Ik heb heel veel donseendjes zien genieten. Daarnaast zijn er de komende dagen nog zoveel andere leuke evenementen. En we zijn al eventjes bezig hè: Waggelrevue, Snertconcert, Pleinfeest, het is allemaal geweldig. Hoe het met mij gaat? Prima. Ik geniet! Al heb ik ergens in De Comsche Hoeve mijn stem verloren. Hopelijk vind ik hem op tijd weer terug…”


Onthulling stenen kruis tijdens Keltische avond

In de Protestantse Kerk in Boxtel wordt vrijdag 13 maart van 19.30 tot 21.30 uur een Keltische avond gehouden. De Boxtelse beeldhouwer Marten Groen heeft een nieuw Keltisch kruis gemaakt dat tijdens deze avond wordt onthuld.

Deze gebeurtenis wordt omlijst met harpmuziek, een inleiding en enkele gedichten. De avond is onderdeel van het vredesproject Voetstap, waarbij ontmoeting tussen culturen centraal staat. Het motto van de avond is Vrede in het voetspoor van Abraham/Ibrahim. In de inleiding zal Corrie Terlouw, predikant van de protestantse gemeente, vertellen over oude Keltische afbeeldingen als symbolen van vrede.

Groen zal laten zien hoe hij het nieuwe Keltisch kruis heeft gemaakt en vertellen over de materialen. Hierbij zijn foto’s te bewonderen van de beeldhouwer in actie, gemaakt door Ron Albers. Harpiste Regina Ederveen uit Doornspijk speelt op een Keltische harp. De avond is ook te beschouwen als concertlezing. De toegang is gratis, een gift is welkom.


Groot Boxtels Boekenfeest met Alex Boogers

Tijdens het Boxtelse Boek&Bal op zaterdag 7 maart is er een hoofdrol weggelegd voor schrijver Alex Boogers. In theater Podium Boxtel gaat de auteur in gesprek met Tet van der Donk over zijn onlangs verschenen boek 'De zonen van Bruce Lee'.

Naast het interview biedt Boek&Bal ook muzikale optredens en theater, een dichtslamrap-battle en een feestelijke afsluiting met muziek van dj Duo Rebel. Boek&Bal begint 7 maart om 20.15 uur. Kaarten kosten tien euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of voor elf euro in de voorverkoop bij Bruna (Rechterstraat), Hebbes (Markt) of Marimba (Van Beekstraat).

PRIJS

Onderdeel van het boekenfeest is de prijsuitreiking van de korteverhalenwedstrijd die de organisatie uit heeft geschreven. De jury bestudeert momenteel vijftig inzendingen. De uit Boxtel afkomstige performance-dichter Martje Wijers, docent Nederlands Jean Luc van Engelen van het Jacob-Roelandslyceum en directeur André Stikkers van boekhandel Adr. Heinen in 's-Hertogenbosch, hebben daar ongetwijfeld een flinke kluif aan. Thema van de wedstrijd is dat van de Nationale Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers.


Wijnfeest

Mieke en Hans Bosch verkochten veertig jaar wijn vanuit de verschillende panden die zij hadden in de Boxtelse wijk Breukelen. Dit kroonjaar is de aanleiding om hun bedrijf Bosch Wijnkopers over te dragen aan hun jongste dochter Pien. Wie een glas op deze twee feestelijke gelegenheden wil heffen, is welkom op zondag 1 maart in de winkel aan de Breukelsestraat 12. De bijeenkomst duurt van 16.00 tot 19.00 uur. Aanmelden is gewenst. Dit kan via e-mail: info@boschwijnkopers.nl.